De ce trebuie să NU vorbeşti la telefon în timp ce traversezi. VIDEO

Sunt multe campanii care ne arată de ce nu trebuie să vorbim la telefon în timp ce conducem. Iată însă că nici pietonii nu sunt scutiţi! Avem statistici, dar şi un video care vă demonstrează acest lucru!

De ce trebuie să NU vorbeşti la telefon în timp ce traversezi. VIDEO De ce trebuie să NU vorbeşti la telefon în timp ce traversezi. VIDEO

E plin de şoferi care vorbesc la telefon în timp ce conduc, fără să folosească un hands-free sau un sistem de conexiune bluetooth. Conform unor studii, circa 23% dintre accidentele cauzate în SUA au avut loc în timp ce vinovatul vorbea la telefon, un procent tradus prin 1.3 milioane de accidente anual.

Mai mult, circa 10% dintre accidentele soldate cu morţi au drept cauză faptul că şoferul avea atenţia distrasă de altceva - mai precis, mii de oameni mor în fiecare an din cauză că nu se pot abţine să nu vorbească la telefon sau chiar să trimită SMS-uri, sau, mai nou, chiar să stea pe internet în timp ce conduc. Cât de grave sunt efectele? Simplu: dacă butonezi la telefon în timp ce conduci, riscul de a face un accident este de 23 de ori mai mare. Dacă vorbeşti la telefon fără hands-free în timp ce conduci, reacţiile tale la evenimentele din trafic sunt similare celor ale unui bătrân de 70 de ani.

Credeaţi că dacă sunteţi pietoni, se schimbă lucrurile? Fals. Un pieton care vorbeşte la telefon în timp ce traversează, este de patru ori mai expus riscului de a fi lovit de o maşină, pentru că nu se mai asigură înainte de a păşi pe carosabil, în timp ce pietonii care trimit SMS-uri în timp ce traversează ajung pe trotuarul celălalt cu 2 secunde mai târziu (într-o intersecţie normală, cu trei benzi pe sens).

Iar dacă aceste statistici nu v-au convins, iată un film care vă şi demonstrează cât de periculos este să vorbeşti la mobil în timp ce traversezi strada:

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.