Lamborghini Gallardo cu 2.000 CP plonjează în apă. Fizica loveşte din nou

Goana după putere şi ignorarea unor aspecte importante odată cu obţinerea acesteia poate duce la evenimente neplăcute. Dacă vrei să vezi un Taur la apă...

Lamborghini Gallardo cu 2.000 CP plonjează în apă. Fizica loveşte din nou Lamborghini Gallardo cu 2.000 CP plonjează în apă. Fizica loveşte din nou

Atunci când pregăteşti o maşină pentru curse, trebuie să ai în vedere câteva aspecte - esenţiale - de ordin tehnic. În mod surprinzător, puterea nu este cel mai important. Nici măcar în cursele de drag-racing, unde tot ce trebuie să faci este să ţii o linie dreaptă şi să accelerezi până storci şi ultimul cal din motorul tău.

Proprietarul acestui Gallardo i-a crescut puterea la circa 2.000 CP, însă aerodinamica a avut de suferit - cu o zi înainte de accident, a pierdut controlul maşinii şi a avariat spoilerul spate - şi, din ce am învăţat până acum, fizica nu iartă. 

Aşa că acest frumos exemplar de 2.000 de cai-putere ajunge să plonjeze într-o baltă de lângă pistă, din fericire nu suficient de adâncă încât să înghită cu totul maşina. Există şanse ca motorul să fi scăpat cu bine din asta.

* desigur, dacă te foloseşti de un motor aspirat, cu 60 de cai-putere, pentru o maşină de peste o tonă, ornarea cu aripi şi aripioare n-o să-ţi aducă niciun folos.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.