Maşini în flăcări şi accidente în lanţ pe A1 şi A2 la întoarcerea din vacanţă

Maşini în flăcări şi accidente în lanţ pe A1 şi A2 la întoarcerea din vacanţă

Autor: Adrian Mihălţianu acum 7 ani Accidente

Întoarcerea din vacanţă a creat ambuteiaje de kilometri pe toate drumurile naţionale dinspre destinaţiile turistice, însă cele mai mari blocaje s-au întâmplat pe autostrăzile A1 şi A2, din cauza unor accidente în lanţ şi, respectiv, a unor incendii.

Mai întâi, la kilometrul 20 al autostrăzii A1, pe sensul de mers Piteşti – Bucureşti, după ce o maşină a intrat în spatele unui autoturism care circula în aceeaşi direcţie de deplasare, alte două maşini au fost avariate în urma accidentului, fără a se înregistra însă răniţi grav. Cauza accidentului? Simplu, nerespectarea distanţei regulamentare, un obicei împământenit deja în România. Accidentul a dus la blocarea autostrăzii timp de peste 30 de minute şi la formarea unor cozi întinse pe kilometri.

Tot pe A1, un alt autoturism a luat foc la kilometrul 108, pe sensul Bucureşti – Piteşti, în zona Bascov. Maşina a luat foc din mers, însă proprietarul a reuşit să se salveze la timp, după ce a văzut că ies flăcări de la motor. Nu a reuşit totuşi să stingă incendiul din timp cu extinctorul, astfel că maşina a fost distrusă complet până când pompierii au ajuns la faţa accidentului.

Pe Autostrada Soarelui o altă maşină incendiată a blocat traficul pe o distanţă de peste 14 km, fiind distrusă în totalitate, în ciuda intervenţiei rapide a pompierilor. Accidentul a avut loc chiar lângă staţia de taxare Feteşti, pe sensul dinspre Constanţa spre Bucureşti. Din fericire nu s-au înregistrat victime, pasagerii ieşind la timp din maşină.

„La ora 17.37 s-a primit apel, iar un echipaj de la Garda Feteşti, cu o autospecială cu apă şi spumă, a ajuns la locul incendiului. S-a ajuns în câteva minute, acesta este timpul în care s-a putut parcurge distanţa respectivă. S-a intervenit şi incendiul a fost stins”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Ialomiţa, George Damian.

De remarcat că nici în acest caz proprietarul nu a reuşit să stingă incendiul cu extinctorul din dotare înainte ca flăcările să cuprindă maşina.

Ceea ce ne determină să vă întrebăm: ştiţi unde anume se află în maşină extinctorul? Este acesta la îndemână. Aţi cumpărat unul bun, şi nu doar unul care să vă achite de o posibilă amendă? Vi se pare important acest lucru?

Sursa: Mediafax
Citește și...


Comentarii
Inchide