Maşini în flăcări şi accidente în lanţ pe A1 şi A2 la întoarcerea din vacanţă

Autor: Adrian Mihălţianu 07 mai 2013 Accidente
Maşini în flăcări şi accidente în lanţ pe A1 şi A2 la întoarcerea din vacanţă

Întoarcerea din vacanţă a creat ambuteiaje de kilometri pe toate drumurile naţionale dinspre destinaţiile turistice, însă cele mai mari blocaje s-au întâmplat pe autostrăzile A1 şi A2, din cauza unor accidente în lanţ şi, respectiv, a unor incendii.

Mai întâi, la kilometrul 20 al autostrăzii A1, pe sensul de mers Piteşti – Bucureşti, după ce o maşină a intrat în spatele unui autoturism care circula în aceeaşi direcţie de deplasare, alte două maşini au fost avariate în urma accidentului, fără a se înregistra însă răniţi grav. Cauza accidentului? Simplu, nerespectarea distanţei regulamentare, un obicei împământenit deja în România. Accidentul a dus la blocarea autostrăzii timp de peste 30 de minute şi la formarea unor cozi întinse pe kilometri.

Tot pe A1, un alt autoturism a luat foc la kilometrul 108, pe sensul Bucureşti – Piteşti, în zona Bascov. Maşina a luat foc din mers, însă proprietarul a reuşit să se salveze la timp, după ce a văzut că ies flăcări de la motor. Nu a reuşit totuşi să stingă incendiul din timp cu extinctorul, astfel că maşina a fost distrusă complet până când pompierii au ajuns la faţa accidentului.

Pe Autostrada Soarelui o altă maşină incendiată a blocat traficul pe o distanţă de peste 14 km, fiind distrusă în totalitate, în ciuda intervenţiei rapide a pompierilor. Accidentul a avut loc chiar lângă staţia de taxare Feteşti, pe sensul dinspre Constanţa spre Bucureşti. Din fericire nu s-au înregistrat victime, pasagerii ieşind la timp din maşină.

„La ora 17.37 s-a primit apel, iar un echipaj de la Garda Feteşti, cu o autospecială cu apă şi spumă, a ajuns la locul incendiului. S-a ajuns în câteva minute, acesta este timpul în care s-a putut parcurge distanţa respectivă. S-a intervenit şi incendiul a fost stins”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Ialomiţa, George Damian.

De remarcat că nici în acest caz proprietarul nu a reuşit să stingă incendiul cu extinctorul din dotare înainte ca flăcările să cuprindă maşina.

Ceea ce ne determină să vă întrebăm: ştiţi unde anume se află în maşină extinctorul? Este acesta la îndemână. Aţi cumpărat unul bun, şi nu doar unul care să vă achite de o posibilă amendă? Vi se pare important acest lucru?

Sursa: Mediafax
Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide