O șoferiță din Galați a avariat 9 mașini într-o parcare, după ce s-a urcat băută la volan

Autor: Andreea Ditcov 27 dec. 2022 Știri auto
O șoferiță din Galați a avariat 9 mașini într-o parcare, după ce s-a urcat băută la volan

O femeie din Galați s-a urcat la volan după ce a consumat câteva pahare de alcool. Aceasta a accidentat 9 mașini aflate într-o parcare.

Șoferița în stare de ebrietate a avariat 9 mașini aflate într-o parcare din centrul orașului Galați, după ce a parcurs o zonă pietonală și a trecut prin gangul unui bloc. Între autoturismele avariate se numără și o mașină a Poliției Locale. Femeia în vârstă de 44 de ani a fost rănită și a avut nevoie de îngrijiri medicale.

În urma investigației, polițiștii gălățeni au determinat că șoferița „a pătruns pe sectorul de drum închis circulației publice, în zona Orașul lui Moș Crăciun, a traversat platoul pietonal din zona monumentului „Fata pe valuri”, a trecut prin gangul blocului aflat în imediata apropiere și s-a oprit pe strada Vadul Sacalelor, în zona pieței”.

Șoferița a fost testată, rezultând o alcoolemie de 0,96 mg/l

Femeia a suferit răni multiple, iar oamenii legii au stabilit că aceasta era în stare avansată de ebrietate.

„La testarea alcoolscop, a rezultat o alcoolemie de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, conducătoarea auto a fost testată și cu aparatul Drug test, rezultatul fiind negativ”, au transmis polițiștii.

Pentru femeia de 44 de ani a fost întocmit un dosar penal pentru infracțunile de vătămare corporală din culpă și conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, scrie digi24.ro.

Amintim că în România toleranța pentru alcool în cazul șoferilor este zero. Chiar și în cazul celei mai mici alcoolemii, un șofer este pasibil de o contravenție, amendă și suspendarea dreptului de a conduce pentru 90 de zile. Probele pentru determinarea alcoolemiei se pot prelua și din sânge, la cererea conducătorului auto sau a organelor de intervenție. În cazul acestor probe, orice cantitate de alcool ingerată va apărea în rezultatul analizelor. De asemenea, punctul de amendă în România este de 145 de lei, plafonat la același nivel din anul 2017.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Facebook - Poliția Română


Andreea Ditcov
Andreea Ditcov
Andreea Ditcov este cel mai nou Redactor al echipei ProMotor.ro. Licențiată în Economie și Relații Internaționale, cu studii finalizate în Marea Britanie, a făcut primii pași în presă în urma unui proiect academic despre defrișările ilegale din Europa. Timp de trei ani a adunat experiență ... citește mai mult

Comentarii
Inchide