Un șofer a fost prins băut la volan. Mașina pe care o conducea a apelat singură 112

Autor: Adrian Somai 20 oct. 2022 Știri auto

Tehnologia modernă ne face de cele mai multe ori viața mai ușoară, trebuie să recunoaștem. Există însă și cazuri care nu se termină tocmai în cel mai fericit mod posibil. A simțit-o pe proprie piele un om de afaceri care a fost implicat recent într-un accident în urma căruia a rămas fără permis.

Accidentul a avut loc marți seară în Drobeta Turnu-Severn, aproape de miezul nopții, și l-a avut în prim plan pe omul de afaceri Constantin Isvoranu, în vârstă de 50 de ani. Mașina pe care o conducea a lovit un BMW care circula regulamentar, însă accidentul nu a fost unul grav. Ba chiar nici unul dintre cei doi șoferi nu a apelat numărul de urgență 112.

Lucrurile s-au complicat însă din cauza tehnologiei, mașina Mercedes pe care o conducea omul de afaceri fiind dotată cu aplicația e-Call. Astfel, sesizând faptul că mașina a fost implicată într-un accident, aplicația a apelat de una singură în mod automat numărul de urgență 112. Această aplicație efectuează automat apel gratuit către numărul 112 în cazul în care autovehiculul este implicat într-un accident cu un impact ceva mai puternic.

Dosar penal pentru infracțiunea de conducere sub influența alcoolului

Sigur, nu ar fi fost nicio problemă în mod normal, însă în urma controlului efectuat de Poliție s-a dovedit faptul că omul de afaceri de la volanul mașinii Mercedes pornise la drum sub influența alcoolului. Potrivit comunicatului emis de Poliție, “cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul alcooltest, bărbatul de 50 de ani având o alcoolemie de 0.60 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei”.

În aceste condiții, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Sursa: Stiri de Cluj 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Stiri de Cluj


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide