Părinţi, ATENŢIE când traversaţi! VIDEO +18

Autor: Adrian Mihălţianu 09 iul. 2013 Accidente
Părinţi, ATENŢIE când traversaţi! VIDEO +18

Ce faceţi atunci când traversaţi cu copiii voştri o alee, printre maşini? De exemplu, dacă aleea respectivă are sens unic, aşa cum pare a avea strada din clipul video de mai jos? Vă asiguraţi în ambele părţi înainte de a traversa, sau vă bazaţi pe bunul simţ al altora pentru a rămâne în viaţă, atât voi, cât şi copiii voştri? 

De exemplu, în acest accident, se pare că şoferul o ia pe contrasens, iar mama copiilor nu ia în calcul posibilitatea ca o maşină să vină din acest sens. Doar viteza mică a maşinii a făcut să nu se întâmple o tragedie.

Am dori să vă repetăm, dragi părinţi (şi nu numai): asigurarea în ambele părţi înainte de a traversa se învaţă de mic, indiferent de stradă şi chiar şi atunci când e vorba de alei aparent inofensive. Altfel, se învaţă pe pielea proprie. Şi a copiilor. Iar asta, în cel mai bun caz, doare rău. În alte, prea multe alte cazuri, se termină şi mai rău.

Din fericire, în clipul de mai jos, consecinţele sunt minimale, dar numai datorită vitezei mici a maşinii, pentru că şoferul nu are timp să reacţioneze. Apropo de asta, o întrebare şi pentru şoferi: voi respectaţi limita de 30 km/h de pe alei, sau consideraţi că puteţi opri în siguranţă şi de la 50? Dacă nu o respectaţi, priviţi vă rugăm la acest clip (e greu de privit, dar poate aşa învăţaţi): iată cât de departe zboară nişte copii atunci când intraţi în ei cu 30 de km/h. Cam ce credeţi că se întâmpla dacă îi lovea la 40km/h?!

Dacă sunteţi prea sensibil din fire, nu priviţi clipul care urmează. Dar ar fi bine să vi-l reamintiţi data viitoare când mergeţi pe o alee!

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide