Sfaturile unui tată rus către fiica sa, în cazul unui accident. VIDEO

Autor: Adrian Mihălţianu 14 mai 2013 Accidente
Sfaturile unui tată rus către fiica sa, în cazul unui accident. VIDEO

Educaţia rutieră nu se face de către autorităţi, ea se face, ca atâtea lucruri, în primul rând în familie. Iată un foarte bun exemplu dat de un tată rus, aflat la volanul maşinii sale. El îi explică fetiţei lui, pe îndelete, ce trebuie să facă în caz de accident. Mai întâi de toate, să îşi păstreze calmul. Apoi, să se salveze pe sine în primul rând, abia apoi să vadă ce fac ceilalţi din maşină. De asemenea, să se aştepte ca şi alte maşini să lovească din spate, sau ca la bord să pornească un incendiu. Important, spune tatăl, este să nu-şi piardă cumpătul şi să se salveze pe sine, să se uite atent în jur atunci când iese din maşină şi să ceară ajutorul celorlalţi.

Lecţia excelentă ar fi continuat, însă a fost întreruptă de un motociclist care a venit cu foarte mare viteză (ca de atâtea ori) din spate, izbindu-se de o maşină aflată mult în faţa lor. Din fericire, tatăl avea viteză suficient de mică pentru a nu călca, la rândul lui, motociclistul. Iarăşi din fericire, acesta a scăpat cu viaţă, deşi impactul a fost unui foarte violent. În mod clar, o lecţie pe care cea mică nu o va uita niciodată.

Voi aţi vorbit cu copiii voştri sau cu familia ce trebuie să facă în caz de accident rutier? Nu uitaţi, educaţia rutieră se face în primul rând în familie!

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide