TRAGIC: pilotul NASCAR Tony Stewart accidentează mortal un concurent într-o cursă de dirt track

Va rămâne în istorie drept unul dintre cele mai negre şi mai urâte momente alte motorsportului. Pilotul NASCAR Tony Stewart şi-a ucis un concurent atunci când acesta ieşise din maşina sa pentru a protesta şi a-i cere socoteală

TRAGIC: pilotul NASCAR Tony Stewart accidentează mortal un concurent într-o cursă de dirt track TRAGIC: pilotul NASCAR Tony Stewart accidentează mortal un concurent într-o cursă de dirt track

Nervii întinşi la maximum nu au ce căuta în sport, cu precădere în motorsport, acolo unde o decizie de o fracţiune de secundă poate duce la o tragedie. Din păcate, pilotul NASCAR Tony Stewart, triplu campion în 2002, 2005 şi 2011, a luat o astfel de decizie care i-a fost fatală lui Kevin Ward Jr, pilot în vârstă de 20 de ani.

Stewart l-a împins lejer în afara circuitului pe Ward în timpul unei curse spectaculoase de dirt track, iar nervii tânărului de 20 de ani au cedat repede, el ieşind din maşină şi aşteptându-l pe Stewart la următoarea trecere, pentru a-l forţa să se oprească şi să dea socoteală pentru manevra de mai devreme. Din păcate pentru pilotul tânăr, Stewart a ales să nu oprească, poate pentru că nu l-a văzut, poate pentru că nu se aştepta ca acesta să se pună în faţa maşinii, şi l-a agăţat cu lateralul acesteia pe Ward. Acesta a decedat imediat, din cauza forţei impactului.

Nu ştim încă dacă Stewart va fi inculpat pentru omor, pentru că este extrem de greu de dovedit intenţia într-o astfel de cursă şi la o astfel de viteză. Ştim doar că, dacă nervii tânărului Ward nu ar fi cedat iar acesta nu ar fi ales să se plimbe pe circuit pentru a-i cere socoteală lui Stewart, ar fi fost încă în viaţă.

Rămâne o pată neagră în istoria motorsportului, una pe care am dori să nu o revedem prea curând.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.