VIDEO: Atenţie mare pe timp de ceaţă. Accident evitat la limită

De ce e bine să rulezi cu viteză redusă în caz de ceaţă? Printre altele, tocmai pentru că nu vezi nimic în faţă. În plus, nu ştii niciodată când vreun nebun se hotărăşte să depăşească pe linia continuă...

VIDEO: Atenţie mare pe timp de ceaţă. Accident evitat la limită VIDEO: Atenţie mare pe timp de ceaţă. Accident evitat la limită

România este sub valuri de ceaţă în ultimele zile, iar situaţia va continua, după cât se pare, în multe judeţe. În aceste condiţii, este absolut necesar să nu uiţi câteva reguli foarte simple:

1. Aprinde luminile de ceaţă imediat ce vezi că te apropii de o zonă cu ceaţă (dar stinge-le imediat ce ai trecut de zona periculoasă, nu vrei să-i orbeşti pe ceilalţi, nu?).

2. Redu viteza pentru a avea suficientă vizibilitate - în general, păstrează o viteză mică, pentru a putea anticipa obstacolele. Asta nu înseamnă să te opreşti pe marginea drumului, OK?!

3. Fii cu mare băgare de seamă faţă de maşinile care vin de pe contrasens. Nu ezita să-i educi pe cei care merg cu luminile stinse, atrage-le atenţia să-şi aprindă farurile şi (dacă au) proiectoarele de ceaţă. Poate singura dată când flash-urile pe şosele au rostul lor (unii nu-şi dau seama că nu şi-au aprins farurile sau proiectoarele).

4. Nu te apuca să depăşeşti pe ceaţă. Chiar dacă iniţial ai vizibilitate bună, treptat poţi intra într-un nor gros şi să nu mai vezi nimic când vrei să te repliezi în siguranţă.

5. Dacă nu eşti de acord cu punctele 3 şi 4 de mai sus, iată ce se întâmplă când un camionagiu ignoră toate normele de bun simţ şi siguranţă de pe şosea. Nu e de la noi, e din Rusia, dar parcă am văzut aşa ceva şi la noi pe şosele...

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.