VIDEO: cum se fac accidentele în lanţ pe ceaţă!

Autor: Adrian Mihălţianu 28 iun. 2013 Accidente
VIDEO: cum se fac accidentele în lanţ pe ceaţă!

Majoritatea accidentelor în lanţ de pe autostrăzi au loc din cauza vizibilităţii foarte scăzute. În special ceaţa densă sau fumul apărut pe neaşteptate pot duce la accidente extrem de grave, iar motivele sunt mai multe.

În primul rând, cei mai mulţi şoferi încetinesc prea târziu, chiar şi după ce sunt bine intraţi în zona fără vizibilitate. Viteza adecvată pe ceaţă densă este cea care permite să vezi suficient de departe pentru a putea opri în siguranţă, nu doar pentru a încetini. În al doilea rând, mulţi uită să aprindă  imediat luminile de ceaţă – mai rău, unii folosesc faza lungă şi se bazează doar pe faruri sau luminile de poziţie, devenind astfel invizibili pentru cei din spate, sau orbindu-i pe cei din faţă. În al treilea rând, atunci când ceaţa devine atât de densă încât nu se mai vede absolut nimic în faţă, unii opresc sau încetinesc până aproape de a opri pe carosabil, nu pe partea dreaptă a autostrăzii, sau opresc pe margine sau pe banda de urgenţă, nu aprind avariile ci, mai rău, sting toate luminile. Ei sunt primii care sunt loviţi din spate, iar apoi vin celelalte maşini, una după alta, formându-se accidentul în lanţ.

În videoclipul de mai jos, care au fost greşelile şoferiţei – dar şi ale pasagerilor? Voi ce aţi fi făcut, din momentul în care vă dădeaţi seama că nu mai vedeţi nimic?

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide