VIDEO: măsurile de siguranţă gândite prost duc la accidente grave

Autor: Oraan Mărculescu 22 sept. 2013 Accidente
VIDEO: măsurile de siguranţă gândite prost duc la accidente grave

Incidentul de faţă a avut loc într-o cursă de raliu din Olanda, Rally Hellendoorn, iar video-ul de faţă ne arată că toată lumea are o parte din vină.

În primul rând, pilotul maşinii de curse, un Porsche 911 greu de stăpânit (motor spate, tracţiune spate…), a abordat prea tare virajul dinaintea parapeţilor, iar frânarea bruscă a făcut imposibilă manevrarea maşinii pentru evitarea coliziunii (se observă că brachează roţile, dar fără rezultat).

În al doilea rând, organizatorii au gestionat foarte prost protejarea participanţilor, plasarea parapeţilor nefiind optimă, în urma impactului maşina fiind pur şi simplu proiecată în canalul de apă, unde pilotul şi mai ales copilotul ar fi putut să-şi piardă viaţa foarte repede.

În al treilea rând, se vede treaba că jocurile de maşini pe calculator afectează foarte mult capacitatea de înţelegere a situaţiei din partea spectatorilor, care se arată entuziasmaţi de ”spectaculosul” accident, dar nu se gândesc să sară în ajutorul celor din maşină, care e clar că sunt în pericol să se înece.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide