VIDEO: Poleiul, viteza şi lipsa de experienţă duc la accidente pe o autostradă din Canada

Ştii, se spune că doar în România nu se curăţă drumurile de zăpadă sau de polei, dar se pare că se întâmplă şi la case mai mari. De exemplu, în Canada, pe o autostradă acoperită cu polei, unde lipsa de experienţă îşi spune cuvântul.

VIDEO: Poleiul, viteza şi lipsa de experienţă duc la accidente pe o autostradă din Canada VIDEO: Poleiul, viteza şi lipsa de experienţă duc la accidente pe o autostradă din Canada

Dacă vine iarna înseamnă că o să fie frig şi o să se formeze polei. Şi, ocazional, se întâmplă ca firmele de deszăpezire să nu fie chiar pe faţă, lucru care se întâmplă şi în ţări considerate a fi mai avansate decât România. De exemplu, în Canada, unde mulţi români şi-au făcut o nouă viaţă în ultimele decenii.

Acolo, pe o autostradă, câţiva şoferi au fost prinşi pe nepregătite pe o porţiune acoperită cu polei. Poţi să vezi şi tu ce s-a întâmplat în videoclipul de mai jos.

CITEŞTE ŞI: De ce trebuie să ai anvelope de iarnă în sezonul rece: motive şi sfaturi

Nu putem să ştim de ce unii şoferi au ales să încetinească exact în ultimul moment, deşi erau deja unele maşini oprite pe drum , dar putem să vă dăm următorul sfat: dacă daţi peste o porţiune cu polei, iar frânele nu pot să facă faţă, luaţi piciorul de pe frână. Da, ştim, pare contraintuitiv, dar este esenţial ca roţile să se învârtă.

Tu ce zici: cum s-ar fi putut micşora stricăciunile în situaţia de mai sus?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.