VIDEO: Tu ce părere ai despre clipul acestei campanii?

Mergând pe premisa că avertismentele din campaniile de responsabilizare nu sunt niciodată suficient de convingătoare, Departamentul de Mediu din Irlanda de Nord le promovează într-un mod cât se poate de... dur. Iar clipul de mai jos stă undeva la limita dintre „am înţeles mesajul vostru” şi „e un pic prea mult”. Lăsăm concluziile la latitudinea ta.

Înainte să te uiţi la cele ce urmează, ţinem să te atenţionăm că ceea ce vei vedea s-ar putea să fie un pic... dur. În definitiv, acesta este cuvântul-cheie al video-urilor de avertisment pe care la promovează Departamentul de Mediu din Irlanda de Nord, care tratează problema responsabilităţii la volan cu cea mai mare seriozitate. Cum, de altfel, ar şi trebui, nu? Iată, de exemplu, un alt clip al campaniei:

Suntem în totalitate de acord şi nu avem nicio obiecţie în privinţa importanţei centurii de siguranţă, în ciuda faptului că tocmai am văzut un tip crăpându-şi ţeasta de asfalt. OK, acum să trecem la clipul din cauza căreia s-a iscat o discuţie în redacţie care ar fi dus cam la acelaşi deznodământ, doar că fără centuri de siguranţă.

În timp ce unii dintre noi consideră că fix de asta are nevoie publicul - de expuneri cât mai realiste are fatidicelor deznodăminte - şi ar vota oricând o generalizare ale astfelor de promovări, alţii din redacţie cred că violenţa brută (vădit exagerată) a imaginilor şi violenţa mesajului de final - „Să îţi fie ruşine!” - nu fac decât să stârnească amuzamentul sau, mai grav, să inspire o frică şoferilor de rând.

Argumentele ar putea fi dezvoltate, atât într-o tabără, cât şi în cealaltă, însă nu dorim să influenţăm concluzia voastră, pe care o aşteptăm cu interes în rubrica de comentarii de mai jos. 

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.