VIDEO: Tu ce părere ai despre clipul acestei campanii?

Autor: Andrei Ştirbu acum 6 ani Accidente
VIDEO: Tu ce părere ai despre clipul acestei campanii?

Înainte să te uiţi la cele ce urmează, ţinem să te atenţionăm că ceea ce vei vedea s-ar putea să fie un pic… dur. În definitiv, acesta este cuvântul-cheie al video-urilor de avertisment pe care la promovează Departamentul de Mediu din Irlanda de Nord, care tratează problema responsabilităţii la volan cu cea mai mare seriozitate. Cum, de altfel, ar şi trebui, nu? Iată, de exemplu, un alt clip al campaniei:

Suntem în totalitate de acord şi nu avem nicio obiecţie în privinţa importanţei centurii de siguranţă, în ciuda faptului că tocmai am văzut un tip crăpându-şi ţeasta de asfalt. OK, acum să trecem la clipul din cauza căreia s-a iscat o discuţie în redacţie care ar fi dus cam la acelaşi deznodământ, doar că fără centuri de siguranţă.

În timp ce unii dintre noi consideră că fix de asta are nevoie publicul – de expuneri cât mai realiste are fatidicelor deznodăminte – şi ar vota oricând o generalizare ale astfelor de promovări, alţii din redacţie cred că violenţa brută (vădit exagerată) a imaginilor şi violenţa mesajului de final – „Să îţi fie ruşine!” – nu fac decât să stârnească amuzamentul sau, mai grav, să inspire o frică şoferilor de rând.

Argumentele ar putea fi dezvoltate, atât într-o tabără, cât şi în cealaltă, însă nu dorim să influenţăm concluzia voastră, pe care o aşteptăm cu interes în rubrica de comentarii de mai jos. 

 Comentarii
Inchide