Viteza excesivă şi neatenţia la volan nu fac casă bună. VIDEO

Autor: Adrian Mihălţianu 23 apr. 2013 Accidente
Viteza excesivă şi neatenţia la volan nu fac casă bună. VIDEO

Din accidentul prezentat în cele două videoclipuri de mai jos putem învăţa cel puţin trei lucruri: unu, că viteza excesivă cu care se deplasează mulţi dintre motociclişti poate duce la tragedii, chiar dacă ei consideră că pot jongla prin traficul auto. Maşinile se mişcă, ce-i drept, mult mai încet, dar şi mai imprevizibil. Din fericire, în acest caz, nu a murit nimeni, în ciuda impactului deosebit de puternic şi a faptului că maşina în care a fost trimisă prin ricoşeu motocicleta a luat foc, împreună cu aceasta.

În al doilea rând, şoferii sunt obişnuiţi să schimbe benzile de circulaţie fără să se asigure cu mare atenţie, iar de multe ori nu le funcţionează nici măcar stopurile sau semnalizatoarele. În al treilea rând, că oprirea pentru a întoarce peste banda dublă continuă poate avea urmări tragice pentru cei din spatele tău, mai ales dacă aceştia sunt neatenţi şi nu îşi închipuie că poţi încălca atât de flagrant regulile de circulaţie.

Sunt foarte multe alte greşeli de şoferie în acest accident, dar vă lăsăm să le descoperiţi singuri. Ţinem să menţionăm totuşi şi un al patrulea punct: motociclistul a fost salvat nu doar de noroc, ci şi de echipamentul de protecţie pe care îl purta.

Ochii mari deschişi, aşadar! Aşteptăm să ne spuneţi cum aţi rezolva voi acest caz dacă ar fi să împărţiţi vina între protagonişti 🙂

ACCIDENTUL

URMAREA ACCIDENTULUI

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide