Cel mai mic crossover Volkswagen, T-Cross se lansează pe 25 octombrie

Autor: Marius Vişan acum 2 ani MASINI NOI

Volkswagen a stabilit premiera mondială a celui mai mic SUV, T-Cross pe 25 octombrie. Acesta va fi prezentat  mai târziu în noiembrie, la Salonul Internaţional de Automobile din Brazilia.

SUV-ul Volkswagen T-Cross, construit pe o versiune europeană a platformei MQB-A0, a fost fotografiat recent la teste. Noul model împarte platforma cu Polo, dar va fi puţin mai mare decât hatchback-ul. Pentru o comparaţie, ultima generaţie Polo este lungă de 4.053 metri, în timp ce crossover-ul va avea o lungime cu 147 mm mai mare. Datorită dimensiunilor sporite, pasagerii din cabină se vor bucura de un pic mai mult spaţiu pentru picioare, şi un portbagajul mărit cu 69 de litri.

În funcţie de piaţă, T-Cross va fi oferit cu diverse motoare. Clienţii europeni vor avea probabil motoare cu turbină cu trei cilindri de 1,0 şi 1,5 litri şi un motor TDI de 1,6 litri. În Brazilia, se preconizează că motorul de bază va fi un TSI de 1.4 litri, în timp ce pentru anumite pieţe din America Latină va fi oferit şi un motor de 1.6 litri cu aspiraţie naturală. Toate versiunile vor avea tracţiune faţă. 

Sursă – Yahoo

 Comentarii
Inchide