Alfa Romeo Pandion Concept by Stile Bertone

Iată Alfa Romeo Pandion, noul studiu marca Bertone, care face parte din „Sfânta Treime” a conceptelor prezentate la Geneva cu ocazia centenarului.

Alfa Romeo Pandion Concept by Stile Bertone Alfa Romeo Pandion Concept by Stile Bertone

Cele trei mari case italiene de design, Pininfarina, Bertone şi Giugiaro aduc un omagiu Alfa Romeo întrecându-se în concepte dedicate mărcii care împlineşte 100 de ani. Aceasta este propunerea celor de la Bertone, care pornind de la platforma lui Alfa Romeo 8C, au creat un coupe sportiv cu 2+2 locuri - dintre care cele de rândul doi par mai degrabă configurate pentru pigmei.

În materie de design foarte mulţi vor spune că acest concept seamănă prea mult cu unul lansat de curând de BMW. Însă în acest prototip include elemente specifice Alfa, mai ales partea frontală cu acea "privire de vultur" specifică Alfa 159 iar privit de sus parcă poartă amprenta lui Jason Castriota, fostul designer şef de la Bertone, deci nu poate fi acuzat explicit de plagiat. În schimb există o discrepanţă între partea frontală foarte bine definită şi spatele care pare neterminat. Probabil pe viu va fi mult mai spectaculos decât se prezintă în ipostaza 2D.

Ca dimensiuni acest concept este destul de impozant măsurând 4.620 mm în lungime, 1.971 mm în lățime, 1.230 mm lățime și are un ampatament de 2.850mm. Este destul de radical, dar se spune că anumite detalii, și aici ne gândim la grilă, ar putea migra pe viitoarea Alfa Romeo 159. Un semn că acesta este doar un exercițiu de stil este și faptul că italienii nu au fost prea interesați de dezvoltarea unei noi mototizări, ci au preluat direct motorul de 4.7 litri V8 de la Alfa 8C Competition.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.