Cadillac Urban Luxury Concept la Salonul Auto Los Angeles 2010

Când spui Cadillac, te gândeşti la maşini mari, luxoase şi chiar extravagante, mai ales dacă e vorba despre concepte auto. Nu este cazul lui Cadillac Urban Luxury...

Cadillac Urban Luxury Concept la Salonul Auto Los Angeles 2010 Cadillac Urban Luxury Concept la Salonul Auto Los Angeles 2010

Cât de neverosimilă poate părea ideea unei maşini deoraş produsă de Cadillac? Ei bine, se pare că oficialiimărcii ţin cu tot dinadinsul să-şi uimească atât clienţii din acestmoment, cât şi potenţialii clienţi din viitor.

Cadillac Urban Luxury Concept - prezentat in premiera la Salonul Auto Los Angeles 2010

Cadillac Urban Luxury Concept, prezentat la Salonul AutoLos Angeles 2010, este un fel de rival al lui smart ForTwo sau Toyota iQ, dar este evident că încearcă săsensibilizeze clientela de Mini. Nu credem că prefigurează un model deserie în viitorul apropiat, dar reflectă o schimbare dementalitate: renunţarea la "big is better".

Având o lungime de 3,83 metri şi un ampatament de 2,46 metri,Cadillac Urban Luxury este "cocoţat" pe jante imense, de19", Gabaritul maşinii promite un bun spaţiu interior,datorită unei lăţimi de 1,73 metri şi a înălţimii de 1,44 metri,iar forma generală este dominată de muchii şi unhiuri tăioase, înstilul specific al mărcii.

Cadillac Urban Luxury Concept are acelasi stil angular, dar un gabarit de clasa mica

Botul este dominat de grila Cadillac, sigla tronând în parteacentrală. Blocurile optice ocupă foarte puţin spaţiu, fiindpoziţionate pe înălţime, atât în faţă, cât şi în spate. Defapt, designul sofisticat ascunde o logică extrem de simplă, careavantajează caracterul practic.

Portierele de mari dimensiuni se deschid în sus (ca laLamborghini...), iar parbrizul este extrem de înclinat,maşina având o structură tip monovolum. Practic, suprafaţa lateralăvitrată este formată doar din geamurile uşilor, având o înălţimefoarte redusă.

Cadillac Urban Luxury Concept propune un interior luxos pentru patru persoane

Interiorul lui Cadillac Urban Luxury Concept oferă patrulocuri veritabile, cu scaune confortabile şi îmbrăcate înpiele. Designul interior pune accentul pe minimizarea numărului decomenzi, bordul aerisit contribuind la impresia de spaţiu mult maimare decât în realitate. Lucru accentuat şi de plafonul integraldin sticlă.

Cadillac Urban Luxury Concept este propulsat de unsistem hibrid, motorul termic fiind un turbo de numai 1,0litri, în 3 cilindri. Nu lipsesc tehnologii deja la modă pentrumaşinile hibrid: sistem de oprire/pornire automată a motorului,recuperarea energiei la frânare, precum şi o transmisie automată cudublu ambreiaj.

Conform inginerilor americani, consumul urban teoretics-ar cifra la 4,2 litri/100 km în regim urban, iarconsumul pe autostradă ar coborî la 3,6 litri/100 km. Ceea ce aratăpromiţător pentru adoptarea acestui sistem de propulsie hibridă peviitoarele maşini de oraş ale concernului GM.

Cadillac Urban Luxury Concept are o propulsie hibrida, cu un motor termic turbo de 1,0 litri