Citroen 2CV concept

Într-un top al simpatiei, Citroen 2CV s-ar clasa cu siguranţă fruntaş, deci o reîncarnare modernă ar putea da roade în viiitor. Măicuţele din Franţa, cu siguranţă, se vor bucura de un nou model...

Citroen 2CV concept Citroen 2CV concept

Citroen 2CV - retrospaţialCitroen 2CV  a jucat rolul de maşina preferată a măicuţelor în comediile franţuzeşti cu Louis de Funes din anii '60, fiind prezentat ca un model simpatic, polivalent, dar deosebit de robust. Dincolo de apariţiile cinemtografice, 2CV, sau "2 cai putere", daca am traduce şi dezvolta acronimul în română, s-a comercializat în 3.872.583 exemplare între anii 1949  şi 1990.  Deci putem spune că a jucat un rol exponenţial în dezvoltarea automobilismului în Franţa, la fel ca Fiat 500 sau MINI în propriile ţări, şi o revenire în forţă ar fi bine primită de către nostalgiciii din Hexagon.

Unul dintre entuziaşti este designerul francez David Portela, cel care a realizat un studiu de design reprezentând Citroen 2CV în manieră futuristă. În speranţa că  acest concept va aprinde ceva beculeţe în cartierele generale ale mărcii din Paris, Portela se dovedeşte foarte îndrăznet, combinând mimica inconfundabilă a modelului original cu elemente ce par grefate de pe o capsulă spaţială. Pentru a păstra nota futuristă nu putem să concepem decât un sistem de propulsie hibrid.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.