Concept îndrăzneţ BMW! VIDEO şi GALERIE FOTO

Autor: Dan Vache acum 8 ani Concepte auto

BMW XS, creaţia lui George Manolache, un român fără studii de specialitate în domeniul design-ului auto, dar cu talent şi o pasiune incredibilă pentru automobile, nu se încadrează deloc în imaginea de gamă a actualelor modele bavareze. Esta asta un lucru rău? În mod sigur nu.
Acest studiu de design ne îndepărtează de ceea ce ştiam până acum de imaginea BMW şi combină elemente retro, cum ar fi grila faţă alungită, asemănătoare modelului BMW 326, cu artificii moderne care dispun de ultimele tehnologii existente în industria auto.

George a folosit ca sursă de inspiraţie conceptul BMW Coupe Mille Miglia şi cel mai frumos roadster bavarez, Z8. Acest concept se îndreaptă spre viitor, dar fără a neglija elementele care definesc un model bavarez. Totodată, designer-ul român vrea să impună o nouă imagine de marcă pentru BMW, diferită de cea prezentă.

Toate logo-urile BMW sunt de fapt diplay-uri LCD, care se aprind atunci când şoferul porneşte maşina, iar cele de pe roţi rămân statice în timpul mersului, asemenea celor de pe Rolls Royce. Exteriorul este cu siguranţă o gură de aer proaspăt în multitudinea de modele conservatoare din prezent.

Ideea de design a interiorului este de asemenea una futuristică, ce se îndepărtează de conservatorism, dar fără a se exagera. George a renunţat la butoane, despre care spune că sunt de domeniul trecutului şi optează pentru ecrane cu tehnologia touchscreen. Un alt element interesant este iluminarea interioară, denumită „Mood Fog”, care se schimbă o dată cu starea de spirit a şoferului.

Ocupanţii conceptului BMW XS se pot bucura de o privelişte incredibilă, datorită plafonului transparent. Acesta poate deveni opac prin introducerea unui gaz între cele două straturi de sticlă.

BMW XS este un concept curajos, pe care George Manolache îl foloseşte ca armă împotriva monotoniei în design-ul auto. Chiar dacă poate fi privit cu scepticism de unii şi chiar blamat de alţii, proiectul românesc este o idee nouă care propune o revoluţie în design-ul auto. Pentru acest lucru, echipa ProMotor îl aplaudă pe George şi îi doreşte mult succes în proiectele viitoare.Comentarii
Inchide