Conceptul electric Mercedes-Benz Vision EQXX anunță o autonomie de 1.000 km

Autor: Mihai Morcovescu 30 nov. 2021 Știri auto

Mercedes-Benz a anunțat că la începutul anului viitor va lansa un concept electric care promite o autonomie impresionantă de 1.000 km. Prezentarea prototipului german va avea loc pe data de 3 ianuarie 2022.

Constructorul german a dezvăluit o imagine teaser cu viitorul concept-car electric botezat Vision EQXX care promite și cifre excelente în ceea ce privește consumul de energie la „suta” de kilometri parcurși în condiții normale de rulare.

Versiunea de serie nu a fost confirmată de Mercedes-Benz

Reprezentanții producătorului  german susțin că Vision EQXX va fi cel mai eficient vehicul cu zero emisii din punct de vedere aerodinamic pe care l-a construit până acum producătorul din Stuttgart.

De asemenea, germanii sugerează că prototipul va avea un coeficient de rezistență mai mic decât SUV-ul compact EQS. De asemenea, bateriile lui Vision EQXX vor fi mai performante decât cele de pe EQS, având o densitate mai mare cu 20%.

Din punct de vedere vizual, teaser-ul de față ne arată că Vision EQXX va avea faruri LED și o baghetă luminoasă care le va conecta. De asemenea, conceptul nu va avea tradiționalele oglinzi exterioare și va avea o capotă profilată și stopuri LED.

Cei de la Mercedes nu au confirmat dacă Vision EQXX va previzualiza o variantă de serie. În cazul în care acesta va rămâne la stadiu de concept-car, tehnologiile pe care le debutează își vor găsi, fără îndoială, locul pe viitoarele vehicule electrice care se vor construi la Stuttgart.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Merecedes-Benz


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide