Noi detalii despre SEVEN Concept, cel mai nou SUV electric Hyundai – VIDEO

Autor: Marius Vișan 18 nov. 2021 Știri auto

Hyundai prezintă SEVEN Concept. Modelul, care prefigurează viitorul SUEV (sport utility electric vehicle) al gamei, va fi expus în perioada 19 – 28 noiembrie, în cadrul AutoMobility LA.

Dezvoltarea gamei Hyundai dedicată autovehiculelor electrice contribuie la consolidarea angajamentului companiei de a ajunge la zero emisii până în anul 2045.

„SEVEN Concept reflectă viziunea creativă, dar și tehnologiile avansate care vor fi utilizate pentru dezvoltarea modelelor electrice ale gamei”, a declarat Jose Munoz, President and CEO, Hyundai Motor North America. „Arhitectură inovatoare a interiorului, sistemul de propulsie eco și elementele revoluționare pentru siguranță și pentru confort prefigurează un viitor extraordinar pentru clienții de autovehicule Hyundai din clasa SUV.”

SEVEN a fost realizat pe platforma globală modulară Hyundai dedicată automobilelor electrice (E-GMP). Ampatamentul lung (3,2 m – datorită designului care poziționează roțile aproape de limitele exterioare); podeaua plata care permite explorarea unei alternative privind aranjarea tradițională a scaunelor – caracteristici specifice E-GMP – contribuie la maximizarea spațiului interior.

VIDEO

Aspectul este subliniat de elemente aerodinamice, precum: linia joasă a capotei, formă alungită a plafonului și jantele cu sistem Active Air Flaps. Arhitectură de iluminare, care urmărește direcția stilistică Parametric Pixels, încorporează tehnologia Welcome Light Sequence (care se activează în momentul pornirii autovehiculului). În comparație cu modelele clasice din segmentul SUV, configurația – scaune față pivotante și bancheta cu formă arcuită – permite personalizarea în funcție de condițiile de deplasare sau de modurile de condus autonom.

Conceptul „Universal Island” definește o consola mobilă, pentru o mai mare libertate de mișcare. SEVEN oferă multiple opțiuni pentru confort, cum ar fi: interfață grafică multifuncțională „Smart Hub”, plafon panoramic cu ecran integrat (pe lângă afișarea unui conținut variat în funcție de preferințele pasagerilor, ecranul panoramic generează o atmosfera plăcută pe parcursul călătoriei), dar și minifrigider încorporat și compartimente pentru îngrijirea încălțămintei. Cabina minimalistă, ecranele integrate și luminile ambientale amplasate în interiorul portierelor transformă habitaclul într-un adevărat spațiu de relaxare.

Intră în GALERIA FOTO

SEVEN oferă o autonomie de peste 480 km

Datorită platformei E-GMP, SEVEN oferă o autonomie de peste 480 km și un sistem de încărcare ultra-rapidă (de la 10% până la 80% în aproximativ 20 min – cu încărcător de 350 kW).

Pentru dezvoltarea SEVEN Concept au fost utilizate materiale reciclate și regenerabile

Bambusul, rășină și vopseaua bio folosite au la baza surse regenerabile, care contribuie la reducerea poluării generate prin intermediul procesului de producție. Sistemul „Hygiene Airflow” a fost conceput având că sursă de inspirație funcția de gestionare a fluxului de aer utilizată pentru aeronavele de pasageri. Această se activează în momentul în care calitatea aerului scade, chiar și atunci când autovehiculul staționează sau se încarcă.

Sistemul „UVC Sterilization” se activează după ce pasagerii părăsesc habitaclul. Manetă pentru controlul comenzilor, compartimentul de depozitare pentru scaunele din față și difuzoarele sunt escamotabile. Luminile UVC integrate asigura eliminarea virușilor și a bacteriilor. În plus, bancheta și consola Smart Hub dispun de compartimente pentru dezinfectarea bunurilor personale depozitate.

XCIENT Fuel Cell si IONIQ 5 in cadrul AutoMobility LA

Camionul XCIENT Fuel Cell și modelul IONIQ 5 vor fi lansate pe piață din America de Nord. Hyundai a încheiat un parteneriat la nivel global pentru utilizarea camionului XCIENT în transportul comercial, peste 46 de unități fiind deja livrate clienților din Elveția. Acum va fi disponibil și în California, cea mai importantă piață din S.U.A. pentru tehnologia fuel cell. IONIQ 5 este noul CUV 100% electric al gamei Hyundai. Versiunea cu tracțiune spate are o autonomie de 480 km.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Hyundai


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide