Conceptul Porsche Panamera Sport Turismo a fost dezvăluit la Paris. VIDEO şi FOTO

Autor: Iulian Dnistran 28 sept. 2012 Concepte auto

Prin intermediul conceptului Panamera Sport Turismo prezentat la Salonul Auto Paris 2012, Porsche preconizează designul următoarei generaţii a sedanului sportiv Panamera. Mai mult, conceptul Sport Turismo reprezintă o platformă de prezentare pentru un nou sistem de propulsie hibridă denumit „e-hybrid”, care combină un motor pe benzină cu unul electric.

Pe lângă un nou design pentru viitoarea generaţie a modelului Panamera şi un sistem de propulsie hibridă, conceptul Sport Turismo ar putea deveni baza pentru un nou model Porsche mai practic, în genul unui break.

„Caroseria conceptului Panamera Sport Turismo preconizează un posibil model Porsche al zilei de mâine”, au declarat oficialii companiei germane într-un comunicat de presă.

La exterior, Panamera Sport Turismo are un design mai agresiv şi mai curat decât al actualului Panamera, iar în interior designerii Porsche au adoptat un stil futurist, cu cadrane digitale şi ecrane tactile în loc de butoane.

Sub capotă, Porsche Panamera Sport Turismo Concept are un sistem de propulsie hibridă experimental, denumit „e-hybrid”, care combină un motor V6 de 3.0 litri pe benzină cu un motor electric. Propulsorul cu ardere internă dezvoltă 333 de cai putere, iar cel electric scoate aproximativ 95 CP. Potrivit Porsche, puterea totală a sistemului de propulsie este de 416 cai putere.

Bateria litiu-ion care alimentează motorul electric este amplasată sub podeaua portbagajului şi poate fi încărcată de la priză în două ore şi jumătate. Conform germanilor, conceptul Sport Turismo poate fi condus în modul electric până la o viteză maximă de 130 km/h şi pe o distanţă de peste 30 de kilometri.

Acceleraţia de la zero până la 100 km/h se face în mai puţin de şase secunde, în timp ce consumul mediu de combustibil e mai mic de 3.5 l/100 km, iar emisiile de dioxid de carbon sunt mai mici de 82 g/km.

Video:

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide