Primele poze cu Citroen Tubik Concept - preview Frankfurt 2011

La Salonul Auto Frankfurt 2011, francezii ne vor surprinde nu cu un nou concept sportiv, ci cu unul care se doreşte un omagiu adus ”dubiţei” Tub, din 1939: Citroen Tubik Concept. Iată primele imagini cu acest nou concept Citroen.

Primele poze cu Citroen Tubik Concept - preview Frankfurt 2011 Primele poze cu Citroen Tubik Concept - preview Frankfurt 2011

Iată un nou concept extravagant şi complex realizat de francezi: Citroen Tubik va fi expus la Salonul Auto Frankfurt 2011, ca un omagiu adus unui model istoric pentru marca franceză, "dobiţa" Tub, care a apărut în 1939, iar urmaşul acesteia, Tub Type H, a fost produsă într-o formă aproape neschimbată din 1948 până la începutul anilor '80.

Modelul originar era pur şi simplu o cutie pe patru roţi, cu menirea clară de a transporta cât mai mulţi pasageri, într-un pachet cât mai simplu şi ieftin. Citroen Tubik păstrează caracteristicile de bază ale lui Tub, având doar 4,8 metri lungime şi oferind spaţiu pentru 9 pasageri, pe trei rânduri de scaune.

Spaţiul interior este foarte generos, Tubik având o lăţime totală de 2,08 metri, în timp ce înălţimea conceptului se cifrează la 2,05 metri. Şoferul este separat de restul habitaclului graţie unui perete curbat din spatele acestuia (ceea ce e un indiciu şi pentru bogata istorie a Citroen în domeniul maşinilor de transport marfă), iar cockpitul este pur şi simplu avangardist.

Foarte interesante modalităţile de amenajare a celor 8 scaune-fotolii din habitaclu, maşina putându-se transforma, la nevoie, într-un dormitor pentru trei persoane, ambianţa interioară fiind similară cu aceea dintr-o navă spaţială din filmele SF. Cât despre stilul general al maşinii, nu putem spune decât că designerii nu prea au avut constrângeri - cu excepţia faptului că Tubik trebuia să amintească foarte clar de Tub-ul din '39, ceea ce se şi întâmplă.

Deocamdată, francezii nu divulgă alte detalii ale acestui concept, dar în următoarele zile vom afla mai multe despre Citroen Tubik.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.