Renault Fluence Zero Emissions Concept la Frankfurt 2009

Pe lângă versiunea de serie Renault Fluence, francezii mai prezintă la Frankfurt 2009 şi o versiune electrică a acestuia, aflată deocamdată la stadiul de concept.

Ştim că Renault Fluence este înlocuitorul lui Renault Megane Sedan, cea mai comercializată berlină de import din România, dar iată că acest model mai face un pas într-o direcţie importantă, cea a electricităţii.

Astfel împrumutând (cel mai probabil) tehnologia de la Nissan Leaf EV, Fluence Zero Emission se bazează exclusiv pe puterea curentului electric. Omologul de la Nissan se bazează pe un motor electric ce dezvoltă 109 CP şi un cuplu de 280 Nm, hrănit de două baterii care se încarcă direct de la priză.

Renault Fluence E.Z. Concept, prezentat în premieră absolută la Frankfurt 2009, are o autonomie de 160 km, iar bateria poate fi încărcată prin trei metode: standard (între 4 şi 8 ore), rapidă (în 20 de minute) şi soluţia imediată "Quickdrop", prin care bateria este schimbată.

Carlos Ghosn a declarat mai demult că, în viitorul deceniu, 10% din piaţă va reveni modelelor electrice şi că Renault va reacţiona la această tendinţă cât mai repede.

Mai multe detalii, în pagina următoare.

MOTOR
Tip
Electric
Tip transmisie
Transmisie directă cu inversor mers înainte/înapoi
Puterea maximă CEE (kW/cp)
70/95
Cuplul maxim CEE (Nm)
226
BATERIE
Tip
Litiu-ion
Autonomie (km)
160
DIRECŢIE
Servodirecţie
Servodirecţie variabilă asistată electric
DIMENSIUNI
Jante (inch)
21
Lungime (mm)
4.820
Lăţime (mm)
1.882
Înălţime (mm)
1.520
Ampatament (mm)
2.696
Ecartament faţă/spate (mm)
1.672/1.672
Consolă faţă/spate (mm)
996/1.135
Greutate fără încărcătură (kg)
1.600
Pneuri
175/55 R21
Volum portbagaj (dm3 VDA)
327
PARTENERI
Caroserie
Protostyle
Pneuri
Michelin
Etanşare
Rehau
LED-uri
Osram

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.