Renault Twizy E.Z. Concept la Frankfurt 2009

Dacă vrei un fel de scuter pe patru roţi şi pentru 2 persoane, dar eşti şi prieten al naturii, Renault Twizy E.Z. Concept ar putea fi soluţia pentru traficul urban.

Twizy e pentru doi pasageriTwizy este un vehicul simpatic, 100% electric, gândit strict pentru necesităţile urbane, fiind destinat celor obişnuiţi cu scuterele şi cu atributele acestora: eficienţa, simplitate şi manevrabilitatea în trafic urban.

Este o maşină foarte mică (2,3 metri lungime şi doar 1,13 metri în lăţime), iar cei doi pasageri stau unul în spatele celuilalt - la fel cum se întâmplă în cazul lui Volkswagen L1 Concept, de exemplu. Manevrabilitatea lui Twizy a fost printre priorităţi, raza de bracaj fiind de numai 3 metri, iar centrul de greutate coborât îi asigură o agilitate crescută.

Interior simplist si placutAspectul maşinii este pur şi simplu drăguţ, părând mai degrabă o jucărie de plastic. Totuşi, cei doi pasageri beneficiază de experienţa Renault în materie de siguranţă, în ciuda faptului că habitaclul nu este închis complet - portierele sunt, de fapt, un fel de bare mai late, fiind lipsite de geamuri sau de partea inferioară, dar au integrate airbaguri laterale.

Cockpitul este, de asemenea, simplist, având, totuşi, un volan şi câteva indicaţii necesare pentru condus, dar gruparea compactă a acestora privilegiază spaţiul.

Interesantă tema de fagure, atât pentru exterior, cât şi pentru amenajarea interioară, lucru care permite o modulare interesantă a aspectului (şoferul poate alege "expresia" maşinii prin diodele cu LED-uri) şi ergonomiei interioare.

Motor electric de 20 CPPasagerul din spate beneficiază de un acces facil, spătarul scaunului şoferului fiind ataşat de pavilion, ceea ce permite pivotarea părţii inferioare a scaunului. Şezutul scaunului pasagerului ascunde un spaţiu de depozitare de 50 de litri şi poate fi reglat în înălţime.

Motorul electric de 15 kW (20 CP) şi 70 Nm îi conferă lui Twizy performanţe asemănătoare unui scuter de 125 cmc, viteza maximă fiind de 75 km/h. Bateriile litiu-ion sunt poziţionate sub cele două scaune şi îi conferă maşinii o autonomie maximă de 100 km. Masa totală a lui Twizy este de 420 kg.

Mai multe detalii, pe pagina următoare.

MOTOR
Tip
Electric
Tip transmisie
Transmisie directă cu reductor şi inversor mers înainte/înapoi
Puterea maximă CEE (kW / cp)
15 / 20
Cuplul maxim CEE (Nm)
70
BATERIE
Tip
Litiu-ion
Autonomie
100km
DIMENSIUNI
Jante (inch)
13
Lungime (mm)
2.303
Lăţime (mm)
1.132
Înălţime (mm)
1.476
Ampatament (mm)
1.695
Ecartament faţă/spate (mm)
944 / 944
Consolă faţă/spate (mm)
304 / 304
Greutate fără încărcătură (kg)
420
Pneuri
135/80 R13
PERFORMANŢE
Coeficient aerodinamic (CdA)
0,63
Viteză maximă (kph)
75

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.