Renault ZOE E.Z. Concept la Frankfurt 2009

Renault ZOE E.Z. Concept este cel de-al patrulea exemplar din cvartetul de maşini electrice prezentate de francezi la Salonul Auto Frankfurt 2009. O adevărată invazie, care prefaţează intenţii foarte serioase ale celor de la Renault.

ZOE, dinamic si compactPoate că pentru noi numele lui Renault ZOE E.Z. Concept este amuzant (vă amintiţi celebra replică din "O scrisoare pierdută" de Caragiale, "Zoe, Zoe, fii bărbată!"), însă pentru producătorul francez este, practic, un angajament că, începând din 2011, vom vedea astfel de maşini, mai mult sau mai puţin asemănătoare, pe şosele.

Cu dimensiuni foarte compacte şi un design monolitic, ZOE E.Z. Concept apelează la un motor electric de 70 kW (95 CP) şi 226 Nm, bateriile litiu-ion conferindu-i maşinii o autonomie de până la 160 km. Dacă vă întrebaţi ce aduce nou acest concept faţă de fraţii săi, să remarcăm faptul că ZOE pune un accent mult mai mare pe stilul exterior.

Interior pentru 4 pasageriDesignul său, pe care creatorii îl numesc "impecabil", ne aduce în faţa ochilor o maşină foarte aerodinamică şi dinamică. Având o lungime de 4,1 metri, maşina este compactă, oferind, totuşi, loc pentru 4 pasageri în condiţii optime de confort. Jantele de 21" îi conferă o agresivitate subtilă, în concordanţă cu suprafeţele mari.

În interior, accesul se face prin intermediul a două portiere uriaşe, de fiecare parte a caroseriei. Ambianţa interioară este total atipică, scaunele fiind asimetrice, iar tabloul de bord redus la minimul necesar. Punctul central este ecranul tactil, adăpostit într-o sferă de sticlă, informaţiile fiind prezentate de un avatar personalizabil - practic o încercare de "umanizare" a tehnologiei.

O tehnologie care mai presupune un sistem de aer condiţionat cu funcţii inedite, precum cea de hidratare sau detoxifiere, dar şi diodele cu LED-uri de pe caroserie sau panourile solare de pe acoperiş.

Mai multe detalii, pe pagina următoare.

MOTOR
Tip
Electric
Tip transmisie
Transmisie directă cu inversoare mers înainte/înapoi
Puterea maximă CEE (kW/cp)
70/95
Cuplul maxim CEE (Nm)
225
BATERIE
Tip
Litiu-ion
Autonomie
160km
DIRECŢIA ŞI FRÂNELE
Servodirecţie
Servodirecţie variabilă asistată electric
Frână de mână
Electrică
DIMENSIUNI
Jante (inch)
21
Lungime (mm)
4.100
Lăţime (mm)
1.840
Înălţime (mm)
1.516
Ampatament (mm)
2.605
Ecartament faţă/spate (mm)
1.626/1.626
Consolă faţă/spate (mm)
747/719
Greutate fără încărcătură (kg)
1.400
Pneuri
185/55 R21
Volum portbagaj (dm3 VDA)…
între 150 şi 500…
…cu 4/3/2 ocupanţi
…150/325/500
PERFORMANŢE
Coeficient aerodinamic (CdA)
0,25
Viteză maximă (kph)
140

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.