Top concepte Paris 2008

Autor: Dan Vache 04 oct. 2008 Concepte auto

1. CITROEN GT CONCEPT

Citroen GT Concept - o gasesti in Granturismo

De ce este cel mai tare din salon? Pentru că este o creaţie de amorul artei, concepută pornind de la realitatea virtuală – este, practic, supercarul Citroen din jocul Granturismo Prologue 5. Arată bestial, arată futurist, arată că Citroen îşi merită locul în rândul creatorilor de automobile inedite. Iar în realitate chiar îţi vine să urci la bordul lui racing şi să intri pe pistă. Nu în ultimul rând, campania-teaser care anunţa acest concept merită nota 10.

2. RENAULT MEGANE TROPHY

Renault Megane Trophy Concept - bestial!

A fost, probabil, cea mai surprinzătoare apariţie – în timp ce versiunile de serie ale lui Renault Megane în cinci uşi şi Renault Megane Coupe aşteptau sub prelată inaugurarea oficială, acest concept galben a polarizat nestingherit atenţia tuturor chiar în primele ore ale Salonului Auto de la Paris 2008. Extrem, puternic şi sportiv, Renault Megane Trophy este un culturist supravitaminizat care abia aşteaptă să facă ravagii pe pistă. Cel puţin în visele fanilor lui Alonso şi nu numai.

3. PEUGEOT RC HYMOTION4 CONCEPT

Peugeot RC HYmotion4 - un nou coupe cu 4 usi?

Peugeot construieşte maşini frumoase, indiferent că vorbim de maşina de zi cu zi sau de creaţii statice, doar pentru reflectoarele saloanelor. Este şi cazul acestui automobil majestuos, din partitura coupeuri cu patru uşi, care beneficiază de toate atributele unui "leu". Un design foarte fluid, o prestanţă adevărată şi un stil coerent, specific franţuzesc. În plus, propunerea la nivel tehnic nu este chiar de domeniul SF-ului.

4. MERCEDES CONCEPT FASCINATION

Mercedes Concept Fascination - va fi ceva interesant

Deşi toată lumea a înţeles că acest impozant concept prefigurează identitatea vizuală a viitorului Mercedes Clasa E, precum şi un nou model de nişă, posibil un Mercedes CLK Shooting Break, maşina rămâne, în primul rând, un concept-car foarte reuşit. Faţă de sobrietatea arborată în ultima vreme de limuzinele germane, Mercedes Concept Fascination vine cu un stil de-a dreptul fascinant, pe viu liniile fluide ale maşinii amintind imediat de succesul reţetei lui Mercedes CLS.

5. LAMBORGHINI ESTOQUE

Lamborghini Estoque - de inspiratie Reventon si Panamera

Ne-a ţinut în priză până aproape în ultima zi înaintea deschiderii salonului: conceptul Lamborghini Estoque este o surpriză extrem de mare datorită segmentului pe care îl atacă. Coupe-ul cu patru uşi este o creaţie total atipică pentru ceea ce ne aşteptam de la Lamborgini, deşi nu ar trebui să ne mire prea mult – Lamborghini este deţinut de Audi, care aparţine de VW, care recent a devenit controlat de Porsche, care va lansa în curând Panamera. Logic, nu? În ce priveşte aspectul, până la un viitor model de serie ar mai fi de lucrat la unele detalii, dar, per total, Lamborghini Estoque se numără clar printre starurile salonului Paris 2008.

6. MAZDA KIYORA

Mazda Kiyora - gandeste-te la ceva subacvatic

Da, este o maşină, dar seamănă cu nişte alge. Sau cu un animal ciudat din ocean. Sau cu orice altceva care are legătură cu mediul subacvatic. Silueta simplă este pusă într-o altă lumină de liniile curbe, care parcă te ameţesc şi te plimbă pe toată caroseria parcă la nesfârşit.

7. CITROEN HYPNOS

Citroen Hypnos - interiorul depaseste imaginatia

Citroen ne-a mai gratulat cu un concept, de data aceasta cu unul nu prea interesant. La prima vedere doar, pentru că universul interior al lui Citroen Hypnos este o surpriză totală şi foarte colorată: scaune ciudate, poziţionare asimetrică, spaţiu foarte mare şi o ambianţă, per total, de OZN.

8. SAAB 9-X AIR CONCEPT

Saab 9-X Air - iarna asta avem un roadster!

Suedezii ne-au arătat de ceva vreme conceptul lor în stil spider, care arată la fel de interesant şi în realitate. O maşină compactă cu o alură destul de nervoasă şi un interior în stil gadget foarte… rece (aproape că îţi poţi imagina un lapon înfofolit în cojoacele de ren conducând maşina sub soarele Antarcticii). Interesantă ideea mutării ecranelor de pe consola centrală deasupra ceasurilor de bord – probabil în viitorul apropiat această idee se va generaliza la maşinile de serie.

9. RENAULT ONDELIOS

Renault Ondelios - arata ca un hipopotam cu interior SF

Dacă primul impuls este să spuneţi despre Renault Ondelios că este urât, nu o să vă oprim – într-adevăr, designerii francezi au exagerat dacă sursa lor de inspiraţie a fost… hipopotamul. Totuşi, după primul şoc indus de aspectul total atipic, descoperi interiorul extravagant, care efectiv comunică în numeroase feluri cu ocupanţii. O maşină care necesită timp pentru a-i descoperi toate trucurile şi care sfârşeşte prin a-ţi rămâne întipărită în memorie.

10. NISSAN NUVU

Nissan Nuvu - masina-suzeta cu baterii?

Pare o jucărie pentru copii, mai ales datorită materialelor din care este construită şi a formei desprinsă din desenele animate. Nu este nici frumoasă, nici urâtă, nici extravagantă, nici banală, nici serioasă, nici aiurită. Sau poate că e măcar puţin aiurită… Nissan Nuvu se alimentează de la priză de curent electric, deci vorbim de un concept foarte ecologic. Iar dimensiunile extrem de mici şi soluţiile tehnice adoptate (de exemplu pentru sistemul de iluminare) merită un permiu pentru originalitate, la fel ca şi amenajarea spaţiului interior.

Vezi pe pagina următoare celelalte concepte din cadrul Salonului Auto Paris 2008!

Pagini: 1 2

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide