Versiune sportivă pentru Aveo: Chevrolet Sonic Z-Spec Concept

Probabil inspiraţi de câştigarea titlurilor la constructori şi piloţi în WTCC, oficialii Chevrolet ne oferă un preview pentru viitorul hot-hatch de clasă mică derivat din Aveo: Chevrolet Sonic Z-Spec. Mic şi rău, nu credeţi?

Versiune sportivă pentru Aveo: Chevrolet Sonic Z-Spec Concept Versiune sportivă pentru Aveo: Chevrolet Sonic Z-Spec Concept

Noul Chevrolet Aveo se numeşte la americani Chevrolet Sonic, deşi vorbim de aceeaşi maşină, dar cu mici modificări, ţinând de specificaţiile de peste ocean. Cu ocazia Salonului Auto Detroit 2011, cei de la Chevrolet ne-au arătat şi o versiune-concept mai sportivă: Sonic Z-Spec.

Dacă denumirea vă duce cu gândul la performanţe, la fel stă cazul şi cu aspecul acestei mici bombe pe patru roţi. Chevrolet Sonic Z-Spec beneficiază de un aspect exterior suficient de sportiv, care atrage clar atenţia amatorilor de hot-hatch-uri de mici dimensiuni.

La fel ca în cazul modelelor Cruze şi Spark, care au fost arătate la SEMA 2010 în versiuni Z-Spec, modelul de faţă nu ne gratulează cu o caroserie modificată, ci numai cu detalii menite a impresiona vizual. În primul rând coloristic: vopseaua neagră a caroseriei scoate în evidenţă foarte bine stickerele şi ornamentele orange de pe caroserie.

Avem o bandă longitudinală pe capotă şi plafon (pe partea şoferului), un eleron destul de impresionant, de asemenea orange, mici ornamente orange pentru grila frontală şi, cel mai important, un set de jante racing BBS. Vopsite, evident, tot în orange.

Sonic Z-Spec mai plusează cu mici accesorii aerodinamice, cum ar fi praguri mai mari şi spoilere cu prelungiri, iar ieşirea cromată a evacuării are un diametru destul de serios. În ce priveşte alte modificări la partea tehnică, Sonic Z-Spec beneficiază de nume sonore din tuning: frâne Brembo, filtru de aer K&N, evacuare Borla sau suspensii setate de Pedders Suspensions.

Nici interiorul nu a "scăpat", având scaune Recaro acoperite cu tapiţerie din piele, material care se regăseşte şi pe volan şi schimbător, în timp ce bordul este garnisit cu inserţii cu aspect de lemn.

Foarte interesantă această propunere, Chevrolet Sonic Z-Spec nefăcând altceva decât să sublinieze potenţialul pe care Aveo îl are în materie de caracter sportiv. Versiunea hot-hatch a lui Aveo se preconizează că va avea parte de un mic turbo de 1,4 litri şi 138 CP, dar, cu siguranţă, tunerii vor face din acest model o mică bombă, care va rivaliza chiar cu Opel Corsa OPC.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.