Versiune sportivă pentru Aveo: Chevrolet Sonic Z-Spec Concept

Probabil inspiraţi de câştigarea titlurilor la constructori şi piloţi în WTCC, oficialii Chevrolet ne oferă un preview pentru viitorul hot-hatch de clasă mică derivat din Aveo: Chevrolet Sonic Z-Spec. Mic şi rău, nu credeţi?

Versiune sportivă pentru Aveo: Chevrolet Sonic Z-Spec Concept Versiune sportivă pentru Aveo: Chevrolet Sonic Z-Spec Concept

Noul Chevrolet Aveo se numeşte la americani Chevrolet Sonic, deşi vorbim de aceeaşi maşină, dar cu micimodificări, ţinând de specificaţiile de peste ocean. Cu ocaziaSalonului Auto Detroit2011, cei de la Chevrolet ne-au arătat şi oversiune-concept mai sportivă: Sonic Z-Spec.

Chevrolet Sonic Z-Spec Concept ne arata potentialul pe care il are Aveo ca hot hatch

Dacă denumirea vă duce cu gândul la performanţe, la fel stăcazul şi cu aspecul acestei mici bombe pe patru roţi.Chevrolet Sonic Z-Spec beneficiază de un aspect exteriorsuficient de sportiv, care atrage clar atenţia amatorilorde hot-hatch-uri de mici dimensiuni.

La fel ca în cazul modelelor Cruze şi Spark, care au fost arătatela SEMA 2010 în versiuni Z-Spec, modelul de faţă nu negratulează cu o caroserie modificată, ci numai cu detalii menite aimpresiona vizual. În primul rând coloristic: vopseaua neagră acaroseriei scoate în evidenţă foarte bine stickerele şi ornamenteleorange de pe caroserie.

Chevrolet Sonic Z-Spec beneficiaza de un aspect exterior cu detalii orange

Avem o bandă longitudinală pe capotă şi plafon (pe parteaşoferului), un eleron destul de impresionant, de asemeneaorange, mici ornamente orange pentru grila frontală şi,cel mai important, un set de jante racing BBS. Vopsite, evident,tot în orange.

Sonic Z-Spec mai plusează cu mici accesoriiaerodinamice, cum ar fi praguri mai mari şi spoilere cuprelungiri, iar ieşirea cromată aevacuării are un diametru destul de serios. În ce priveşte altemodificări la partea tehnică, Sonic Z-Spec beneficiază de numesonore din tuning: frâne Brembo, filtru de aer K&N, evacuareBorla sau suspensii setate de Pedders Suspensions.

Interiorul lui Chevrolet Sonic Z-Spec pune accent pe sportivitate, dar si pe lux

Nici interiorul nu a "scăpat", având scaune Recaroacoperite cu tapiţerie din piele, material care se regăseşte şi pevolan şi schimbător, în timp ce bordul este garnisit cuinserţii cu aspect de lemn.

Foarte interesantă această propunere, Chevrolet SonicZ-Spec nefăcând altceva decât să sublinieze potenţialul pe careAveo îl are în materie de caracter sportiv. Versiuneahot-hatch a lui Aveo se preconizează că va avea parte de un micturbo de 1,4 litri şi 138 CP, dar, cu siguranţă, tunerii vor facedin acest model o mică bombă, care va rivaliza chiar cu Opel CorsaOPC.

Chevrolet Sonic Z-Spec este echipat de nume sonore din industria tuningului