Volkswagen SP-2 Concept

SP-2 a fost un coupe comercializat în Brazilia acum 3 decenii, iar modelul alăturat este o interpretare modernă a acestuia.

Volkswagen SP-2 Concept Volkswagen SP-2 Concept

Varianta originalaReaducerea la viaţa a lui Scirocco a stimulat fanii Volkswagen să facă acelaşi lucru cu multe alte modele Volkswagen. Este şi cazul lui Marcelo Rosa, care ne prezintă o interpretare modernă a unui coupe relativ necunoscut: SP-2, ce a fost construit în Brazilia între 1972 şi 1976. Coupe-ul a fost pus în mişcare de un mic motor cu 4 cilindri, boxer, de 65 CP, fiind dezvoltat ăn exclusivitate pentru piaţa locală.

Cu toate acestea, maşina era capabilă de 161 km/h şi a fost construită în puţin peste 10.000 de unităţi, dintre care câteva sute au ajuns chiar şi în Europa.


Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.