5 jocuri auto ale copilăriei pe care le poţi juca în browserul web

Autor: Iulian Dnistran 08 ian. 2015 Dosar & Analize

A existat o vreme în care jocurile pe calculator erau considerate extrem de avansate dacă ocupau două dischete de 1,44 MB, iar tu erai cel mai tare din parcare dacă aveai placă audio Sound Blaster Pro şi placă video cu 2 MB. Evident, acum până şi telefoanele mobile fac poze care ocupă mai mult spaţiu decât poate oferi o banală dischetă, iar noile jocuri ocupă chiar şi 50 GB pe hardurile uriaşe pe care le poţi cumpăra foarte uşor online.

Vremurile acelea s-au dus, dar asta nu înseamnă că nu poţi să te bucuri şi acum de jocurile cu care ai crescut, cu puţin ajutor din partea minunatului site Internet Archive, unde găseşti de toate – de la pagini web arhivate în urmă cu zece ani şi până la jocuri făcute pentru MS-DOS. Printre ele se află, bineînţeles, şi jocuri cu maşini, iar eu am ales cinci dintre ele care mi se par mai interesante (şi de care îmi mai aduc aminte câte ceva).

5. Ferrari Formula One (1989)

Teoretic, acest joc e cea mai bună reprezentare a echipei de Formula 1 Ferrari în sezonului din 1986 şi, chiar dacă nu pare a fi, probabil că este. A apărut în 1989 şi are suport pentru mouse! Minunat! Cu click dreapta accelerezi, cu click stânga frânezi şi cu mişcarea mouse-ului virezi (ceea ce e cam enervant)

4. Ford Simulator 5.0 (1994)

E un fel de configurator rudimentar pentru modelele americane Ford, dar poţi să şi conduci câteva maşini, iar scopul e să ajungi cât mai repede la Lake Wakatonka. Acceleraţia e fulminantă şi dacă mergi pe iarbă viteza scade foarte mult.

3. Lamborghini – American Challenge (1992)

Acum există multe jocuri cu maşini care au o hartă de pe care îţi alegi următoarea cursă şi un buget prestabilit. Ei bine, se pare că nu e un concept chiar aşa de nou, fiindcă Lamborghini – American Challenge le avea pe amândouă în 1992. În plus, grafica e surpinzător de plăcută pentru un joc care are 23 de ani.

2. PC Rally (1995)

Un joc mai puţin cunoscut, dar cu o grafică decentă pentru anul 1995 şi cu un control bunicel al maşinii, chiar dacă poziţionarea camerei e cam ciudată. Partea interesantă e că poţi să îţi îmunătăţeşti maşina cu roţi, motoare şi frâne mai bune.

1. Lotus – The ultimate challenge (1993)

Ce bătălii mai făceam în split screen pe Lotus! Grafica e oribilă, la fel şi sunetul, dar era printre singurele jocuri instalate pe calculatoarele de la sala la care mă duceam eu în copilărie. Maşina se controlează cu tastele W A S D.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide