Acestea sunt cele mai fiabile maşini coupe şi cabrio, conform TÜV Report 2013

Autor: Oraan Mărculescu acum 8 ani Dosar & Analize

Chiar dacă maşinile mai vechi de 10 ani, mai ales cele sport, tind să fie mai problematice, se pare că acest lucru nu e valabil şi în cazul lui Porsche 911, care, din nou, este atât primul între coupe-uri şi cabriolete, dar şi primul în clasamentul general al categoriei de vechime.

Numărul modelelor din această statistică este mult mai mic, dar foarte important este că ratele defecţiunilor se situează sub media generală. Mercedes-Benz SLK (prima generaţie) stă mai bine decât japonezul mai ieftin Mazda MX-5 (a doua generaţie).

Dar poate mai important este că BMW Z3 şi Audi TT, rivalii principali ai lui SLK, sunt mult în spate, din cauza unor rate a defecţiunilor vizibil mai mari. Mai remarcăm faptul că Audi TT şi VW Beetle au mediile cele mai mari ale rulajului faţă de celelalte modele din acest tabel.

 

CONCLUZIE:

Aşa cum am arătat şi în analiza principală TÜV Report 2013aceste clasamente au rol orientativ şi nu reprezintă o oglindă fidelă a fiabilităţii modelelor avute în vedere. Totuşi, putem vorbi de un instrument suficient de util pentru clienţii de maşini second hand, câtă vreme se are în vedere principiul de bază.

Adică este vorba despre statistici rezultate în urma controalelor tehnice cu ocazia inspecţiilor periodice, nu despre statistici privind toate intervenţiile şi reparaţiile maşinilor în ciclul de viaţă (adică faptul că un model are o rată mică a defecţiunilor constatate la inspecţia tehnică periodică nu exclude intervenţii costisitoare în prealabil).

Pagini: 1 2 3 4 5Comentarii
Inchide