Bertone a intrat în faliment! TOP 5 cele mai frumoase modele desenate de italieni

Autor: Adrian Mihălţianu acum 7 ani Dosar & Analize

Locul 5: Lancia Stratos

Maşina asta a avut un singur scop: să câştige Campionatul Mondial de Raliuri. Şi l-a îndeplinit cu vârf şi îndesat, obţinând trei titluri consecutive, în 1974, 1975 şi 1976.

Locul 4: Abarth 1500 Biposto

Desenat de Franco Scaglione, care lucra în anii ’50 la Bertone, Abarth 1500 Biposto e un coupe unic, dezvăluit pentru prima dată la Salonul Auto Torino din 1952. După premiera mondială, conceptul a ajuns pe tărâm american, fiind cumpărat de compania Packard ca sursă de inspiraţie. După câteva decenii în care a stat ascuns într-un depozit, coupe-ul a fost redescoperit la începutul anilor 2000 şi a fost vândut la licitaţie în 2003. Apoi, în 2010, Abarth 1500 Biposto a câştigat prestigiosul trofeu Gran Turismo de la concursul de eleganţă Pebble Beach.

Locul 3: Aston Martin Rapide Jet 2+2

Bazat pe un Aston Martin Rapide de serie, unicatul creat de Bertone pentru un pasionat din Marea Britanie a costat aproximativ 1,3 milioane de euro.

Locul 2: Iso Grifo

Creat de Giotto Bizzarini şi Renzo Rivolto, frumosul coupe italian a fost desenat de Giorgetto Giugiaro pe vremea când lucra la Bertone. Rezultatul: design inconfundabil şi un V8 american sub capotă.

Locul 1: Lamborghini Miura

Maşina care este cunoscută acum drept primul supercar din istorie, cu al său V12 montat central, a fost desenată de Marcello Gandini sub tutela Bertone. Şi da, e atât de frumoasă încât rămâi fără cuvinte atunci când o vezi.

Pagini: 1 2Comentarii
Inchide