Cât de bune sunt maşinile second hand de clasă compactă din Germania, conform TÜV Report 2013

Autor: Oraan Mărculescu 16 ian. 2013 Dosar & Analize

În cazul maşinilor second hand cu vechime între 2 şi 3 ani, podiumul este ocupat de Mazda3, Toyota Auris şi Audi A3, modelul Mazda având de departe cea mai mică rată a defectelor constatate cu ocazia inspecţiei tehnice periodice.

Imediat în urma lui A3 se situează vărul VW Golf 6, cu un procent similar. Interesantă şi poziţionarea lui BMW Seria 1, cotat foarte aproape de concurentul direct Audi A3 – se remarcă, totuşi, că rata defecţiunilor la Audi A3 este sensibil mai mică, deşi kilometrajul mediu e mai mare decât al lui BMW Seria 1.

Skoda Octavia este compacta cu cel mai mare kilometraj mediu din aceste statistici, iar ca rată a defectelor se situează la jumătatea clasamentului, alături de Opel Astra şi Ford Focus.

Practic, deşi primele două locuri sunt ocupate de modele japoneze, prima jumătate a clasamentului este dominată de modele germane. Iar, dacă ne gândim că Volvo C30 e bazat pe platforma precedentului Focus, iar Octavia pe platforma lui Golf 5, nemţii merită cu atât mai multe aplauze.

A doua parte a clasamentului, în schimb, le este rezervată modelelor coreene şi, mai ales, franţuzeşti. De remarcat că Honda Civic e pe picior de egalitate cu Hyundai i30, ceea ce este, pe de o parte, puţin dezamăgitor pentru marca japoneză, dar, pe de altă parte, un plus pentru coreeni.

Codaşii acestui clasament rezervat modelelor cu vechime între 2 şi 3 ani sunt două modele ale grupului PSA, Citroen C4 şi Peugeot 308, cu rate ale defectelor de peste trei ori mai mari decât ale fruntaşilor japonezi.

Clasamentul modelelor cu vechime între 4 şi 5 ani, pe pagina următoare

Pagini: 1 2 3 4 5

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide