Ce alegeți dintre Volvo S60 vs BMW Seria 3? Două sedanuri premium (diesel) care costă 7.500 de euro

Autor: Marius Vișan 11 sept. 2020 Dosar & Analize

Sedan sau berlină este denumirea tipului de automobil cu caroseria de tip închis, cu două sau patru uși, care poate face loc pentru patru sau mai mulți pasageri.

Acesta este stilul de caroserie comun celor mai multe dintre autoturismele moderne. Sedanul este unul dintre cele mai întâlnite tipuri de caroserie ale automobilelor din ziua noastră.

Chiar dacă SUV-urile tind să acapareze piața, sedanul are încă destule calități care îl fac atrăgător pentru public și își păstrează eleganța specifică limuzinelor. Pentru cei au nevoie de sugestii, și care nu își permit o mașină nouă, am ales două modele rulate, pe motorină, care nu sunt mai vechi de 10 ani și care se vând pentru suma de 7.500 de euro fiecare. Unul este de la Volvo, iar celălalt de la BMW.

Volvo S60 si BMW Seria 3, sedanuri premium, la mâna a doua: 7.500 de euro

Volvo S60 ar putea fi o descoperire interesantă pentru cei care s-au obișnuit doar cu mașinile germane. Sedanul compact din Suedia este elegant și combină dinamica excelentă a condusului și rafinamentul cu siguranța la un nivel înalt. Și cabina sa emană o atracție premium.

Modelul găsit de noi pe mobile.de are un motor diesel de 2.0 litri care produce 163 de CP, conectat la o cutie de viteze manuală. Mașina aceasta are un rulaj de 200,440 km din 2011, anul fabricației, până în prezent.

La interior beneficiaza de scaune sport acoperite parțial cu piele, mai multe sisteme de siguranță, iar consumul mediu anunțat este de 5,3 litri la suta de km. Norma de poluare Euro5.

Intră în Galeria Foto

Volvo S60 se confruntă cu o concurență dură: BMW 320d coupe

BMW Seria 3 este campion în clasa sa, combinând o dinamică antrenantă de conducere cu o calitate de top, costuri reduse de funcționare și o gamă de motoare eficiente.

Modelul găsit de noi este un BMW 320d coupe din 2010, cu motor de 2.0 litri cu 184 de CP (aproape cu 20 de CP mai mulți decât Volvo S60), cutie de viteze automată și 190,000 km de km la bord. Consumul mix anunțat este identic cu cel al rivalului suedez: 5,3 litri la suta de km. Norma de poluare Euro4. Din punct de vedere calitativ și dotări acest BMW este peste Volvo.

Intră în Galeria Foto

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: mobile.de


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide