Cele mai bine vândute SUV-uri mici din România

Autor: Marius Vișan 12 sept. 2018 Dosar & Analize

SUV-urile mici sunt primtre cele mai căutate maşini în România, la ora actuală. Arată bine, sunt practice, compacte, spaţioase, robuste, eficiente şi, nu în ultimul rând, economice. Fie că te deplasezi prin oraşele aglomerate pline de gropi sau pe drumurile neasfaltate, o gardă la sol ridicată este întotdeauna bună. Conform unei analize a Ziarului Financiar cele mai vândute SUV-uri de la noi din ţară, în prima parte a lui 2018 sunt: Renault Captur, Peugeot 2008 şi Dacia Duster. 

Cel mai ieftin Renault Captur (cu motorizarea TCe de 0,9 litri, în trei cilindri) porneşte de la 12.950 euro (cu TVA inclus), iar varianta diesel are un preţ de bază de 14.600 euro. Însă cine vrea un Captur cu siguranţă va dori un nivel cât mai bogat de dotări, la fel şi pachetele de personalizare exterioară sau interioară.

Prin urmare, un Captur diesel atractiv poate ajunge la aproape 20.000 de euro, în condiţiile în care tracţiunea integrală nu e disponibilă nici măcar opţional. Cu alte cuvinte, Renault Captur e o ofertă care te invită la contemplare. Mai ales dacă faci parte din categoria sexului frumos, care ştie să aprecieze lucrurile mai altfel.

2008 este cel mai elegant crossover de pe piaţă, iar interiorul este fără doar şi poate cel mai modern. Materialele sunt de calitate, scaunele sunt confortabile şi întreaga ambianţă din habitaclu este primitoare, în special cu nivelul de echipare Allure. Cel mai accesibil 2008 costă 14.266 euro (preţ cu TVA), pentru care clienţii vor primi un motor pe benzină 1.2 PureTech de 82 CP şi cutie de viteze manuală. În vârful gamei se află motorul 1.6 BlueHDi de 120CP GT-Line, care costă 22.098 euro. 

Dacia Duster este un concurent serios în categoria SUV-urilor compacte. Varianta cu motor 1.5 dCi (14.650 euro) este o maşină foarte ok dacă se adoptă un stil moderat de conducere, consumurile sale, în condiţii de oraş, parcurs interurban sau de autostradă, fiind rezonabile. Faptul că motorul este mic nu înseamnă neapărat că maşina va consuma foarte puţin. Însă, pentru ce oferă pachetul Duster la aceşti bani, din punct de vedere al consumului maşina este satisfăcătoare. 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide