Cele mai sigure maşini testate de Euro NCAP în 2014. VIDEO

Autor: Iulian Dnistran 14 ian. 2015 Dosar & Analize
Cele mai sigure maşini testate de Euro NCAP în 2014. VIDEO

Dintre toate maşinile de cinci stele testate de Euro NCAP în 2014, câteva s-au descurcat mai bine decât toate celelalte. Iată, aşadar, lista Euro NCAP cu cele mai sigure maşini testate în 2014, aranjate pe categorii.

Maşină mare de familie – Mercedes-Benz C-Class

Noua generaţie C-Class a obţinut un scor de 92% pentru protecţia pasagerilor, 84% pentru protecţia copiilor, 77% pentru protecţia pietonilor şi 70% pentru sistemele de siguranţă.

Maşină mică de familie – Nissan Qashqai

Noul Qashqai nu a fost inclus la categoria maşini de teren, fiindcă nu este una. În schimb, e un concurent puternic pentru hatchback-urile clasice, aşa că a intrat în zona maşinilor mici de familie. A doua generaţie Nissan Qashqai a obţinut 88% pentru pasageri, 83% pentru copii, 69% pentru pietoni şi 79% pentru sistemele de siguranţă.

MPV de mici dimensiuni – Volkswagen Golf Sportsvan

Urmaşul lui Volkswagen Golf Plus, noul Golf Sportsvan a fost singurul model din categoria MPV-urilor mici care a obţinut cinci stele din cinci în timpul lui 2014. Scorul pentru protecţia pasagerilor adulţi a fost de 87%, cel pentru copii a fost de 85%, protecţia pietonilor a primit 62%, iar sistemele de siguranţă 73%.

Maşini de teren de mici dimensiuni – Land Rover Discovery Sport

Succesorul micului Land Rover Defender a ieşit câştigător în lupta pentru siguranţă în testele Euro NCAP, fiind cel mai bine cotat model din categoria sa în 2014, în condiţiile în care toate maşinile de teren de mici dimensiuni testate în 2014 au primit cinci stele din cinci.

Land Rover Discovery Sport a primit 93% pentru protecţia adulţilor, 83% pentru protecţia copiilor, 69% pentru pietoni şi 82% pentru sistemele de siguranţă.

Maşini de oraş (subcompacte) – Skoda Fabia

La fel ca în cazul noului Volkswagen Golf Sportsvan, noua Skoda Fabia a fost singurul model din categoria sa care a primit cinci stele la testele din 2014, printre celelalte nume numărându-se Hyundai i10 şi noul Opel Corsa.

Fabia a obţinut un scor de 81% pentru protecţia adulţilor, 81% pentru protecţia copiilor, 69% pentru pietoni şi 69% pentru sistemele de siguranţă.

În 2014, testele efectuate de Euro NCAP au dat mai multă importanţă sistemelor automate de frânare şi a celor gândite pentru siguranţa activă şi pasivă. Din acest motiv, Renault Megane facelift a primit doar trei stele la prima testare din 2014, după care producătorul francez a făcut câteva modificări, iar la o nouă testare a obţinut patru stele, însă scorurile pentru protecţia fizică a pasagerilor şi pietonilor au rămas neschimbate.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide