Cum se întreţine instalaţia AC a maşinii şi cât costă reîncărcarea sistemului cu freon

Autor: Marius Vișan acum 4 ani Dosar & Analize
Cum se întreţine instalaţia AC a maşinii şi cât costă reîncărcarea sistemului cu freon

Nu putem concepe o maşină în 2018 fără aer condiţionat. Însă pentru a ne folosi de el pentru un timp îndelungat trebuie să te asigurăm că instalaţia îndeplineşte normele necesare. Cele mai comune acţiuni de mentenanţă sunt verificarea, curăţarea şi încărcarea.

Verificarea

Inspecţia vizuală a componentelor
Testarea funcţionarii instalaţiei
Măsurarea presiunii şi temperaturii aerului la ieşirea din instalaţie

Curăţarea

Curăţarea periodică a sistemului de climatizare la 12 – 24 luni prin introducerea în instalaţia maşinii a unui agent de tip aerosol ce elimina mirosurile neplacute

Încărcarea

Schimbarea uleiului din compresor
Înlocuirea completă a freonului

Preţul pentru încărcarea butelieei de freon 

Preţurile pentru freoni, dar mai ales pentru R404a şi R507, au crescut dramatic anul acesta ca urmare a deciziei de reducere cu 37% a emisiilor de CO2 conform Regulamentului European F-gas. Creşterea preţurilor s-a făcut cu 25-30% pentru aceste gaze cu efect de sera (cu valoare mare GWP).

Astfel, dacă până acum plăteam pentru o încărcare maximum 100 de lei, acum vom scoate din buzunar chiar şi 300 de lei. Freonul din instalaţie se încarcă o dată la 3-4 ani. 

 

Citește și...


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006, când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian

Comentarii
Inchide