Interviu-fulger cu Tiff Needell. Despre Fifth Gear, România şi… maşini

Autor: Andrei Ştirbu 28 apr. 2015 Dosar & Analize

Probabil că ai aflat deja că Tiff Needell şi Vicky Butler-Henderson au fost în România, la începutul anului acesta, pentru a filma materiale care se vor difuza în sezonul care tocmai a început. Din păcate, n-am avut ocazia să-i furăm câteva minute din programul ocupat de aici, însă am avut oportunitatea de a-l intervieva scurt prin telefon, furându-i câteva minute din programul ocupat de acolo.

Ştim că sezonul cu numărul 25 al emisiunii Fifth Gear va debuta pe canalul History. Se va modifica formatul emisiunii în vreun fel, sau va rămâne în formula de până acum?

Emisiunea va fi aceeaşi pe care o ştim, însă va fi mai bună, desigur. Vom avea parte de mai multe guest drive-uri. Îl vom avea pe Karun Chandhok, pilotul indian de Grand Prix, pe Mark Higgins, campionul de raliuri. Vom avea parte de o varietate mai mare, sperăm. Şi distracţie. Şi venirea în România s-a lăsat cu multă distracţie, de exemplu, dar nu veţi putea vedea asta decât în a doua serie.

Avem încă un motiv (printre multe altele) să o aşteptăm cu nerăbdare atunci. Noul format implică şi mai multe episoade speciale, în care călătoriţi mai mult…

Da, vom avea trei specials în acest sezon, unul va implica participarea la un raliu în Polonia; apoi mergem în Africa de Sud – episod care va apărea, de asemenea, în seria a doua – şi ne distrăm călătorind pe acolo, însă vom avea parte şi de provocări şi curse deosebite filmate aici, în Marea Britanie.

Aţi putea să ne spuneţi care este cea mai nebunească întâmplare (cu maşina sau fără), în toate aceste călătorii? 

Probabil că cel mai nebunesc lucru a fost să mergem cu acea utilitară de intervenţie, GHE-O, peste dealuri pline de noroi şi prin mijlocul râurilor. Vicky nu este fan off-road – este foarte curajoasă pe circuit, însă a merge pe dealuri şi prin râuri cu maşina nu e chiar chestia ei – aşa că am avut parte de ţipete din plin, în mare parte de entuziasm.

Pe lângă experienţa cu GHE-O, aţi alergat în coastă cu Dacia Logan Cup, în Sinaia, unde aţi avut parte de o situaţie „canină”. [n.r.: în timpul urcării, Tiff a avut parte de emoţii când a văzut câini plimbându-se nestingheriţi pe proba de raliu, întrerupându-şi dictarea şi exclamând „Uite! Un câine! Uite! Doi câini!”]. Vorbind de experienţe nebuneşti…

Da… Ei bine, tot GHE-O mi-a dat cele mai multe emoţii. [râde] Gândeşte-te că te afli în albia unui râu, cu un mamut de câteva tone, şi dintr-o dată dai peste o adâncitură în albie şi vehiculul se înclină puternic… Da, experienţa GHE-O a fost cu cele mai multe emoţii.

Aţi reuşit să ajungeţi pe „cel mai tare drum din lume”, Transfăgărăşan?

Nu, din păcate nu. Vicky a filmat cu un [Ferrari] California în acea zonă, însă nu am ajuns pe virajele spectaculoase. Însă România te surprinde cu drumuri spectaculoase – cu toate că dai peste ceva gropi până să ajungi la ele. Nu o singură dată am rămas impresionat de drumul care ni se deschidea în faţă.

Care este daily driver-ul tău în momentul de faţă?

Acum conduc un BMW 535i Touring. Tot timpul optez pentru maşini cu propulsie spate. Pentru mine există doar BMW sau Mercedes sau Porsche sau Ferrari, ceea ce este o problemă [râde]. Îmi place propulsia spate şi îmi place sportivitatea BMW, aşa că, momentan, aceasta este alegerea mea personală.

Şi care este istoria garajului tău? Ce maşini ai mai avut în trecut? Care este maşina de care te-ai îndrăgostit prima dată ş ice maşini ai vrea să adaugi în garaj în viitor?

Prima mea maşină a fost un Morris 1000 [râde], o maşină mică şi simpatică. Apoi, în perioada cât am fost pilot, am deţinut câteva furgonete, apoi am avut un Ford Capri, apoi un BMW 323i, dar n-am ajuns niciodată să deţin un Ferrari. Maşina visurilor mele ar fi un McLaren F1, dar acum am văzut că ajung şi la 8 milioane de lire sterline, deci probabil că va rămâne o maşină la care să visez.

Eşti şi un iubitor al modelelor Lotus…

Da, Lotusurile îm plac – mă gândesc acum la Lotus Elan. Îmi plac, practic, maşinile mici/medii şi sportive, nu-mi plac supercarurile mari, prefer un Ferrari 458 în locul unui F12, de exemplu. Din păcate, ne-a mai rămas timp de o întrebare, căci sunt căutat insistent pe altă linie…

OK, atunci să fie una care să nu aibă treabă cu maşinile. Dacă ar fi să renunţi la universul auto şi să te reprofilezi în industria muzicală (unde să înfiinţezi o trupă de muzică), ce stil de muzică ai reprezenta?


Rock and roll! Rock and roll all the way!

***

Noul sezon Fifth Gear („În Viteza A Cincea”) a debutat pe 16 aprilie pe canalul History. Episoadele se difuzează în fiecare joi, începând cu ora 21:00. 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide