Maşini second hand Germania de clasă medie şi mare – clasamente TÜV Report 2013

Autor: Adrian Mihălţianu 25 ian. 2013 Dosar & Analize

În cazul modelelor cu vechime foarte redusă (între 2 şi 3 ani), clasamentul TÜV Report 2013 este dominat, la categoria maşinilor de clasă medie şi mare, de japonezii de la Toyota.

Modelul Avensis este cel mai bine cotat din punct de vedere al ratei defecţiunilor depistate la inspecţia tehnică periodică, după care urmează un alt model Toyota: hibridul Prius, care stă clar mai bine decât Mercedes-Benz C-Class şi Opel Insignia. Acestea sunt urmate, la mică distanţă, de Mazda6 şi BMW Seria 3, în timp ce Mercedes-Benz E-Class este cel mai bine cotat model de clasă mare.

Modelele concernului VAG ocupă poziţii pe la jumătatea clasamentului, Audi A6 şi Audi A4 fiind foarte apropiate, în timp ce Skoda Superb se poziţionează ceva mai bine decât Volkswagen Passat. De remarcat că Passat şi Audi A6 au şi cele mai ridicate medii ale rulajului.

În coada clasamentului regăsim două modele ale concernului francez PSA (Peugeot 407 şi Citroen C5), alături de modelul italian Alfa Romeo 159,  toate având o rată a defecţiunilor mult mai ridicată decât ale premianţilor. Ford Mondeo este cel mai prost plasat model german în acest clasament, fiind devansat de Renault Laguna, care e cel mai bine plasat model franţuzesc.

Clasamentul modelelor cu vechime între 4 şi 5 ani, pe pagina următoare

Pagini: 1 2 3 4 5

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide