Sfaturi din folclorul auto care NU TREBUIE ASCULTATE

Autor: ProMotor acum 4 ani Dosar & Analize

”Alimentează dimineaţa, când e mai rece, deoarece pui mai mult combustibil pentru aceiaşi bani!”

E un mit din categoria ”am învăţat ceva la fizică, dar nu mai ştiu bine ce…”. În teorie, fluidele (deci şi benzina şi motorina) sunt mai dense la temperatură mai scăzută, de unde şi ideea că, dacă alimentezi când e mai rece, un litru de combustibil va conţine mai mult lichid decât când e cald.

Combustibilul este tinut in rezervoare subterane, cu temperatura constanta

Însă demontarea acestui mit este foarte simplă, aplicând pur şi simplu logica: combustibilii sunt ţinuţi în rezervoare îngropate sub pământ, unde temperatura este aproape constantă, indiferent că e noapte sau zi.

Aşa încât singurul lucru care rămâne, într-adevăr, de reţinut este că, în condiţii de căldură intensă, când faci plinul la maşină este posibil să pierzi câteva fracţiuni din combustibil din cauza vaporizării lichidului, în timpul cât rezervorul este deschis. Dar, din nou, vorbim de o cantitate insignifiantă, sub 0,1% din ceea ce plăteşti.

Mai bine ai grijă ca alimentarea maşinii să se producă în siguranţă – pericolul de incendiu nu este un mit, deoarece benzina şi motorina sunt volatile, iar vaporii în contact cu o ţigară aprinsă de oamenii neglijenţi sau pur şi simplu proşti poate duce la o adevărată tragedie.

Să trecem la AL PATRULEA MIT – pe pagina următoare

Pagini: 1 2 3 4 5 6Comentarii
Inchide