Alpha Ace Coupé este cea mai simpatică mașină electrică

Autor: George Cristea 25 dec. 2020 Știri auto

Alpha Ace Coupé este cea mai simpatică mașină electrică, mergând umăr la umăr cu recent lansata Honda e din acest punct de vedere. Ca și modelul japonez, mașina produsă în California are un look retro care va prinde cu siguranță la public.

Intră în Galeria FOTO

Alpha Ace Coupé nu aree nimic comun cu mașinile producătorului italian Alfa Romeo, chiar dacă numele poate fi înșelător. Compania producătoare se numește Alpha Motor Corporation, și nici inițialele sale nu par foarte originale în universul auto. De altfel, nici liniile retro ale lui Ace Coupé nu par originale, aducând destul de mult cu modelele citadine italiene din anii ’70.

Trebuie să recunoaștem, cea mai atractivă calitate a modelului produs în California este chiar designul. Cu toate acestea, compania producătoare spune că se diferențiază de trendurile actuale din industria auto și pune accentul pe mobilitate, nu pe formă. Ace Coupé este al doilea model al companiei californiene, după ce în decembrie a mai prezentat Icon, un vehicul comercial care se poate fi configurat ca van, SUV sau pick-up.

Alpha Ace Coupé este acum un studiu de design foarte simpatic

Alpha nu oferă foarte multe informații despre viitorul lor model, dar ne lasă să ne delectăm cu imaginile din galeria foto, delicioase. Ceea ce știm în acest moment este că este vorba de un model electrice în trei portiere, având o lungime totală de 4,2 metri – dimensiuni tipice de model de clasă mică.

Nu ne dăm seama cum ar funcționa o astfel de mașină pe o șosea americană, alături de mastodonți ca Lincoln Navigator sau Ford Excursion. Chiar și cei de la Alpha recunosc că locurile din spate sunt mai degrabă pentru bagaje decât pentru pasageri. Modelul american este un deliciu (dacă ești bagaj, în psecial) având în vedere că are un portbagaj și în partea din față.

Alpha nu a oferit nicio altă informație care să dezvăluie puterea motorului (sau a motoarelor) și nici capacitatea bateriei. Până apar noi informații, putem vorbi de Alpha Ace Coupé ca despre un foarte reușit studiu de design. Dacă vom vedea și o mașină realizată pe baza acestuia, ne putem considera norocoși.

Ceva mai la est, în Elveția, Micro Mobility a anunțat recent reinterpretarea unui alt design iconic al industriei auto, cu lansarea modelului electric Microlino. Mult mai mic, electric și la fel de simpatic.

sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide