Calitatea unică pe care o au mașinile electrice

Autor: George Cristea 08 aug. 2020 Știri auto

Mașinile electrice au numeroase avantaje față de cele cu motoare termice, cele mai importante fiind costurile mici de întreținere cel aproape insignifiant al combustibilului. Asta nu este tot, însă, ceea ce ne determină să vorbim despre calitatea unică pe care o au mașinile electrice.

Intră în Galeria FOTO

Mașinile nu sunt făcute, în general vorbind, să treacă prin apă. De aceea, dacă nu ai un off-roader pregătit pentru așa ceva, evită pe cât poți să intri cu mașina în zonele inundate. Mai ales dacă ai o mașină cu motor termic. Apa intrată în motor poate produce un dezastru, iar companiile de asigurări nu acordă despăgubiri pentru astfel de incidente.

Totuși, dacă ai o mașină electrică, lucrurile pot să stea diferit. Acestea nu sunt afectate direct de apă, cu toate că apa poate deteriora circuitele electronice dacă pătrunde în zonele delicate. Din fericire, cele mai multe mașini electrice au toate circuitele electrice, dar și bateria, închise în incinte etanșe, astfel că pot trece cu ușurință prin zone inundate, fără pericolul că ar putea rămâne blocate. Pe termen lung, însă, nu se știe cum afectează apa fiabilitatea mașinii, așa că cel mai bine este să nu testați acest lucru.

Calitatea unică pe care o au mașinile electrice: Cum se explică?

Totuși, atunci când este inevitabil, o mașină electrică te poate scoate din încurcătură. Au dovedit-o proprietarii de mașini Tesla din China, care a fost recent afectată de inundații masive. Rețelele de socializare au fost „inundate” de clipuri video cu mașini Tesla care „înoată” prin apa suficient de înaltă ca să depășească zona motorului.

Nu este prima oară când acest lucru se întâmplă, Promotor.ro a mai scris despre o Tesla Model X care trece prin apă ca un off-roader autentic. Mai mult, Elon Musk, șefu Tesla, a confirmat că mașinile Tesla sunt concepute să ofere flotabilitate pe perioade scurte.

„We *def* don’t recommended this, but Model S floats well enough to turn it into a boat for short periods of time. Thrust via wheel rotation”, a scris Elon Musk pe contul său de Twitter.

Mașinile electrice, ca cele produse de Tesla, au carena aproape plană, ceea ce le permite să gliseze ușor pe apă. Etanșarea este destul de bună, astfel că mașina nu va lua apă foarte repede, ceea ce i-ar permite să plutească o perioadă. În plus, toate componentele mașinii vor funcționa în continuare în zone inundate, ceea ce nu se poate spune despre multe mașini cu propulsie termică.

În contextul celor mai mari inundații din ultimii 20 de ani înregistrate în China, mulți proprietari de Tesla au avut ocazia să se laude cu posibilitățile oferite de mașinile lor Tesla. Din imagini nu pare că mașinile ar pluti, la propriu, dar nici nu par afectate în vreun fel de nivelul ridicat al apei.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide