Ce ar însemna o mașină Tesla de 25000 de dolari pentru ceilalți producători auto

Autor: George Cristea 01 oct. 2020 Știri auto

Unul dintre cele mai trecute cu vederea anunțuri ale recentului eveniment Tesla a fost cel referitor la lansarea unei mașini de 25000 de dolari. Iată ce ar însemna o mașină Tesla de 25.000 de dolari pentru ceilalți producători auto.

Intră în Galeria FOTO

Potrivit unor experți din industria auto coreeană, viitorul model Tesla cu prețul de 25.000 de euro pe care l-a anunțat Elon Musk la Tesla Battery Day îi va forța pe ceilalți producători auto să facă sacrificii dureroase. Elon Musk as anunțat că un model Tesla cu prețul de 25.000 de dolari ar putea fi disponibil în aproximativ trei ani. Un astfel de preț ar putea fi posibil grație avansului tehnologic în domeniul bateriilor, care reprezintă acum cea mai scumpă componentă a unei mașini electrice.

Dacă Tesla va lansa un astfel de vehicul economic pe piață, ar pune o presiune masivă pe alți concurenți din segmentul mașinilor electrice, așa cum sunt Hyundai și Kia. Aceștia vor fi forțați să coboare prețurile, dar și să ofere dotări mai multe, ceea ce ar însemna un efort semnificativ.

Într-o declarație pentru Korea Blitzwire, mai mulți experți au arătat că industria auto coreeană ar mai avea nevoie de patru-cinci ani pentru a putea livra o mașină electrică la același nivel cu cea produsă de Tesla la 25000 de dolari. Potrivit lui Elon Musk, această mașină nu ar face compromisuri, oferind performanțe notabile și tehnologii de vârf, la fel ca și celelalte modele ale gamei S3XY actuale. Având în vedere avansul tehnologic Tesla în ceea ce privește bateriile și tehnologia, producătorii concurenți ar avea dificultăți majore în a ajunge la același nivel.

Tesla de 25000 de dolari ar „rupe” piața auto

Prețurile curente ale modelelor electrice din Coreea se situează la circa 40.000 de dolari în cazul modelelor de clasă medie și coboară la aproximativ 34000 de dolari pentru cele citadine. În aceste condiții, ideea unui model premium cu un preț de 25000 de dolari ar putea fi concepută numai în condițiile în care producătorii coreeni de baterii, cum este LG Chem, vor putea să coboare prețul la fel de jos ca Tesla.

Dacă producătorii locali de baterii nu vor putea face acest lucru, țări cum este Coreea de Sud vor trebui să accepte o piață dominată de mașinile Tesla de 25000 de dolari. Hyundai, spre exemplu, un producător care dezvoltă propriul program de mașini electrice, ar putea înregistra pierderi de peste 10 miliarde de dolari dacă va trebui să scadă prețurile cu 30-40% pentru a concura cu Tesla.

Anunțul lui Elon Musk privind viitorul model Tesla de 25000 de dolari a trecut aproape neobservat de investitori, ceea ce a determinat o scădere a prețului acțiunilor Tesla. Pe de altă parte, rivalii Tesla cu siguranță nu au trecut cu vederea această informație. Dacă Tesla va oferi peste trei ani o mașină la 25.000 de dolari, producătorul american va deveni rapid producătorul dominant al industriei auto. În aceste condiții, chiar și modelele  accesibilecu propulsie termică  ale producătorilor consacrați vor deveni irelevante.

sursa: Teslarati

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide