Musk a anunțat mașina de 25.000 de dolari, dar acționarii Tesla sunt nemulțumiți

Autor: George Cristea 23 sept. 2020 Știri auto

Musk a anunțat mașina de 25.000 de dolari în cadrul evenimentului Battery Day, dar acționarii Tesla sunt nemulțumiți că aceasta va fi disponibilă abia peste trei ani. Tesla a pierdut 50 de miliarde de dolari din valoarea de piață în urma acestui anunț.

Intră în Galeria FOTO

Investitorii au avut așteptări mari de la evenimentul anual al Tesla, cunoscut ca „Battery Day”. Zvonurile anterioare arătau că Elon Musk se pregătește să anunțe „bateria de un milion de mile” – o baterie care ar putea fi folosită pe întreaga durată de viața a unei mașini, dar și o reducere importantă a costurilor. Aceasta ar fi importantă astfel încât mașinile electrice să ajungă la paritate de preț cu modelele echivalente alimentate cu benzină.

Fondatorul Tesla, Elon Musk, a anunțat o tehnologie despre care spune că va face bateriile mai ieftine şi mai puternice, dar apariţia unei maşini de 25.000 de dolari va fi posibilă abia peste trei ani. Anunțul lui Musk a dezamăgit investitorii de pe piața de capital, astfel că acțiunile Tesla au scăzut accelerat pe parcursul zilei de marți.

Când a anunțat Elon Musk că va produce Tesla mașina de 25.000 de dolari

„În trei ani putem face o maşină de 25.000 de dolari care va fi practic comparabilă, poate puţin mai bună decât o maşină pe benzină. Acesta a fost întotdeauna visul nostru, de a produce o maşină electrică la preţuri accesibile,” ​a spus Musk.

Dar anunțul nu a fost deloc pe placul investitorilor şi acțiunile Tesla au scăzut cu 50 miliarde de dolari din valoarea de la bursă a companiei auto. Acţiunile Tesla au scăzut cu 20 de miliarde de dolari în doar două ore după închiderea tranzacției marți, după ce Musk şi alţi directori ai Tesla şi-au prezentat noile baterii şi strategii de fabricaţie.

„Nimic din ce Musk a spus despre baterii nu este o afacere finalizată. Nu este nimic tangibil” a spus Craig Irwin, analist al Roth Capital Partners, pentru Reuters.

Noile baterii vor furniza de cinci ori mai multă energie, de şase ori mai multă putere şi o autonomie cu 16% mai mare. Dar tehnologia anunţată va avea nevoie de ani de zile pentru a fi pusă în aplicare. Musk a recunoscut că Tesla nu şi-a finalizat pe deplin procesele ambiţioase de proiectare şi fabricaţie pentru vehicule şi baterii noi. Tesla a ratat adesea obiectivele de producţie stabilite de Musk.

Producătorul american speră să construiască până la 20 de milioane de vehicule electrice pe an. Anul acesta, întreaga industrie auto intenţionează să livreze 80 de milioane de maşini în întreaga lume. Patru trimestre consecutive de creştere au dus la umflarea preţului acţiunilor Tesla, care a devenit recent este cea mai valoroasă companie auto din lume.

Alte noutăți anunțate în cadrul Tesla Battery Day au avut ca subiect versiunea sportivă Tesla Model S Plaid, dar și un proiect pentru reciclarea bateriilor, care ar contribui la reducerea prețului mașinilor electrice Tesla.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide