Ce spune șeful de design al Renault despre viitoarea Dacia electrică

Autor: ProMotor 06 iun. 2020 Știri auto

Laurens van den Acker, șeful de design al Renault, spune despre viitoarea Dacia electrică, prefigurată de conceptul Spring, că va avea un preț accesibil și nu se va îndepărta prea mult de liniile trasate de concept.

Intră în Galeria FOTO

Dacia va lansa un model electric, primul din gama sa, numit Spring. Este un concept nou pentru marca din portofoliul constructorului francez şi cu siguranţă că va surprinde fanii mărcii.

Conceptul a fost prezentat în martie iar modelul de serie va fi destul de apropiat de acesta. În plus, şefii Renault încearcă să menţină un cost scăzut al autovehiculului, unul din aspectele de bază al modelelor Dacia.

Șeful de design al Renault despre viitoarea Dacia electrică: prețul rămâne cât mai jos

Laurens Van der Acker, director de design al Renault a precizat într-un interviu pentru publicația britanică Autocar că „suntem preocupaţi să păstrăm un preţ scăzut şi pentru acest tip de maşină”. De asemenea, șeful de design al Grupului Renault a precizat că automobilul de serie va fi foarte apropiat de conceptul dezvăluit recent.

„Nu este un secret că se bazează foarte mult pe Renault K-ZE. Facem tot posibilul ca preţul să rămână cât mai jos. Mulţi au spus că nu ar fi o maşină potrivită pentru Dacia, însă ar putea să devină exact ceea ce aşteptau clienţii. Nu toată lumea îşi permite o electrică premium,” a explicat van den Acker.

Dacia a prezentat în martie fotografii şi informaţii despre noul său model Dacia Spring, care va fi un crossover electric cu o autonomie de 200 de kilometri. Dacia Spring va apărea pe piaţă în 2021 şi va avea cel mai mic preţ de pe piaţă, mai mic decât Skoda CityGo iV care are un preţ de 19.900 de euro.

Recent, Grupul Renault e reconsiderat întreaga strategie de piață, dar Dacia Spring rămâne în cărți, fiind un model important pentru marca franceză.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide