De ce a explodat o mașină electrică aflată la încărcat. Detaliul care explică totul – VIDEO

Autor: George Cristea 03 sept. 2020 Știri auto

Momentul exploziei unei mașini electrice aflate la încărcat a fost filmat de un amator cu telefonul. Din fericire, pompierii se aflau deja la fața locului, fiind alertați în urma degajării de fum. Iată detaliul care explică de ce a explodat o mașină electrică aflată la încărcat.

Intră în Galeria FOTO

Explozia a fost atât de puternică încât ușile mașinii au fost smulse și aruncate la distanță de mașină. Din fericire nicio persoană nu a fost rănită. În plus, pompierii se aflau deja la fața locului, fiind chemați de locuitorii din zonă care au observat că din mașina aflată la încărcat a început să iasă fum. Incidentul s-a petrecut pe 20 august, în orașul Sanming din sudul Chinei.

https://youtu.be/KWX5aJ63fU8

Potrivit site-ul chinez Sohu.com, mașina care a explodat era un BAIC EX360, un model full-electric care are o capacitate a bateriei de 48 kWh.  BAIC EX360 are o autonomie de circa 320 km, iar bateria poate fi încărcată în 30 de minute la 80% din capacitate folosind o stație de încărcare rapidă. Bateriile Li-Ion ale acestui model sunt produse de compania chineză Funeng Technology, cu sediul în Guangzhou.

De ce a explodat o mașină electrică aflată la încărcat? Acest detaliu ar putea explica totul

Detaliul care ar putea explica supraîncălzirea bateriei în timpul încărcării este absența unui sistem activ de răcire a acesteia. Din rațiuni de reducere a costurilor, multe mașini electrice răcesc bateriile cu aer atmosferic. O metodă superioară, cu o eficiență mult mai bună în disiparea căldurii acumulate, este folosirea unui circuit de răcire dedicat pentru baterie, care folosește un lichid de răcire.

Nu este primul automobil electric care ia foc aparent din senin în timpul încărcării. De fapt, mai multe automobile electrice BAIC au luat foc în ultimele luni în China, ceea ce poate indica o problemă de calitate a bateriilor. În urmă cu un an, o Tesla Model S a fost filmată explodând într-un garaj. Nici mașinile cu sisteme de propulsie clasice nu sunt scutite, după cum o dovedește filmarea cu un Logan care explodează la o stație de alimentare cu combustibil.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide