Dezastru natural în Texas: mașinile hibride și electrice salvează situația

Autor: George Cristea 22 feb. 2021 Știri auto

Este dezastru natural în statul american Texas, dar mașinile hibride și electrice salvează situația. Gerul neobișnuit a scos din funcțiune rețeaua de electricitate și milioane de oameni au rămas fără curent, apă și căldură. Mașinile hibride și electrice au asigurat, însă, curentul pentru gospodăriile care au avut o astfel de mașină.

Intră în Galeria FOTO

Posesorii de mașini cu propulsie hibridă și electrică din statul calamitat Texas au putut să alimenteze cu energie electrică locuințele în timpul celui mai mare dezastru natural. Cu siguranță, texanii au de acum un motiv în plus să cumpere mașini ecologice.

Cei mai fericiți sunt posesorii noilor camionete Ford F-150 cu propulsie hibridă. Acestea dispun de un invertor care permite livrarea de curent electric pentru utilizare casnică. Puterea utilă este, de asemenea, suficient de mare pentru utilizările curente ale unei gospodării – 7,2 kW. Mulți texani declară că au cumpărat un Ford F-150 hibrid tocmai pentru această facilitate, având în vedere că penele de curent sunt frecvente în anumite zone ale statului Texas, din cauza fenomenelor meteo extreme.

„Fără mașină aș fi rămas în frig și întuneric la fel ca toți ceilalți vecini ai mei. Destul de mulți dintre aceștia au spus că intenționează să-și schimbe mașinile cu una ca a mea pentru că, în sudul Texasului, cu furtuni și altele, mereu sunt pene de curent”, spune Jones, un pensionar care a lucrat într-o rafinărie din zonă. Acesta adaugă că a folosit curentul generat de mașină timp de trei zile, până când locuința sa a primit din nou curent.

Mașinile hibride și electrice salvează situația în Texas

„Camioneta a salvat situația. Fără ea, ar fi fost trei zile foarte triste”, a declarat și Jerry Hall, un alt locuitor afectat de lipsa curentului electric. Acesta a spus că a tras cabluri de la mașină și a alimentat dispozitivele esențiale din casă – frigiderul, luminile, televizorul și alte gadgeturi. Povestea celor doi a fost susținută de numeroase postări pe rețelele de socializare. O reclamă excelentă pentru Ford și bestsellerul său, F-150, care nu a scăpat neobservată de șeful Ford, Jim Farley:

Și fanii Tesla au jubilat în această perioadă. Cei mai fericiți au fost cei care și-au montat Tesla Power Wall, ideal împreună cu Solar Roof. Aceștia nu au avut de suferit, locuințele lor fiind în permanență alimentate cu curent.

Michelle, a scris pe Twitter că, în ultimele zile, alimentarea cu curent a cartierului s-a întrerupt de șase ori. Totuși, grație sistemului cu baterii Tesla Power Wall, casa sa a fost în permanență alimentată. În plus, Tesla Solar Roof a continuat să producă curent, în ciuda faptului că dalele fotovoltaice au fost acoperite cu zăpadă. Experiența sa a fost împărtășită și de alți posesori ai sistemului Tesla.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide