Ford oferă pe F-150 fotolii pat. De unde le-a venit ideea

Autor: George Cristea acum 6 luni Știri

Ford oferă opțional, pentru pick-upul lor F-150, fotolii pat. Acestea se pliază pentru a crea o suprafață perfect orizontală, oferind un confort superior pentru cei care au nevoie să tragă un pui de somn în mașină.

Intră în Galeria FOTO

Fiecare dintre noi a fost cel puțin o dată în situația de a trage un pui de somn în mașină. Fie pentru o pauză reconfortantă în timpul în timpul unui drum mai lung, fie pentru că, pur și simplu, nu aveam la dispoziție alte opțiuni. Indiferent de motive, am descoperit că scaunele unei mașini nu sunt chiar cea mai comodă opțiune pentru somn.

Ford și-a propus să schimbe acest lucru și oferă, opțional, pe F-150, scaunele „Max Recline Seats”. Acestea se „întind” perfect orizontal, asigurând un confort optim pentru un somn fără griji. Potrivit inginerului care s-a ocupat de proiectarea scaunelor, acestea au fost „inspirate de fotoliile ajustabile pe care le vedeți la TV”. Pe undeva normal în Statele Unite, care au o cultură a lucrurilor „văzute la TV”.

De unde a luat Ford ideea de a oferi fotolii pat pe F-150?

Nu doar reclamele la scaune au fost folosite pentru crearea scaunelor Max Recline Seats. Dacă este să-i credem pe cei de la Ford, proiectanții au analizat sute de ore de video și mii de fotografii ale clienților pentru a studia modul în care aceștia folosesc mașinile, chiar și pentru dormit. Probabil că a fost, de departe, cea mai plictisitoare vizionare posibilă, dar rezultatele par să fi meritat cu prisosință efortul.

Secretul noilor scaune Ford nu constă doar în rabatarea spătarului. Atunci când acesta este adus în poziție orizontală, partea din spate a pernei se ridică cu circa 9 cm pentru ca suporafața creată să nu aibă denivelări. În plus, partea superioară a spătarului se poate înclina în față, pentru a oferi suport pentru gât.

Scaunele Max Recline Seats nu dispun de motoare suplimentare, ci doar un mecanism simplu care asigură transformarea scaunelor în paturi folosind aceeași comandă a înclinării spătarului. Ford compară scaunele lui F-150 cu cele oferite la First Class de companiile aeriene de top. Nici nu e de mirare că opțiunea Max Recline Seats poate fi configurată doar pe echipările superioare ale lui F-150. Prețul este departe de cel cerut pe un bilet de avion la Business Class – numai 340 de dolari.

Suntem convinși că Ford F-150, dotat cu Max Recline Seats, merită un loc în topul mașinilor cu cele mai confortabile scaune.Comentarii
Inchide