Ford recheamă în service 49.000 de mașini electrice (model Mustang Mach-E)

Autor: Marius Vișan 15 iun. 2022 Știri auto
Ford recheamă în service 49.000 de mașini electrice (model Mustang Mach-E)

Ford Motor Co a anunțat marți, 14 iunie, că va desfășura o campanie de rechemare în service a aproximativ 49.000 de vehicule electrice Mustang Mach-E, informează Reuters.com. Sunt vizate mașini vândute în Statele Unite. Motivul rechemării ar fi o piesă care s-ar putea supraîncălzi și ar putea duce la pierderea puterii de propulsie.

Constructorul auto nr. 2 din SUA a declarat că încărcarea rapidă în curent continuu poate provoca supraîncălzirea contactoarelor principale de înaltă tensiune ale bateriei. Ford a declarat că va rezolva problema ce vizează autovehiculele Mach-E construite de la sfârșitul lunii mai 2020 până la sfârșitul lunii mai 2022 printr-o actualizare a software-ului care se așteaptă să înceapă luna viitoare.

Dealerii nu pot livra noile vehicule clienților până când computerele de bord nu primesc actualizarea software-ului

Compania Ford a spus că supraîncălzirea poate duce la formarea unui arc electric și la deformarea suprafețelor de contact, ceea ce poate duce la rândul ei la un contactor ce poate rămâne deschis sau la un contactor care se sudează închis. În cazul în care un contactor supraîncălzit se deschide în timpul conducerii, acesta ar putea duce la pierderea puterii de propulsie, crescând riscul unui accident.

Ford a emis anterior cinci rechemări pentru vehiculele Mustang Mach-E 2021, inclusiv rechemarea a aproape 500 pentru o problemă de software care ar putea provoca o accelerare neintenționată. Alte rechemări au inclus șuruburi slăbite și lipirea inadecvată a parbrizului și a sticlei acoperișului panoramic.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide