Honda e va fi scoasă de la vânzare. Care ar putea fi motivul

Autor: Marius Vișan 28 dec. 2023 Știri auto
Honda e va fi scoasă de la vânzare. Care ar putea fi motivul

Honda e, mașina de oraș electrică de dimensiuni mici, a fost disponibilă doar pentru Europa și Japonia încă din anul 2020, dar producătorul a decis că este timpul să o scoată de pe piață.

Compania a confirmat pentru TopGear că nu va mai prelua comenzi pentru micul model electric în Marea Britanie și Europa, misiunea sa fiind în mod clar îndeplinită. Compania japoneză a declarat că acesta a adus brandului „mulți clienți noi mulțumită designului său distinctiv, tehnologiei avansate și dinamicii de conducere caracteristice Honda”.

De asemenea, „a fost vârful de lance al strategiei de electrificare a gamei europene până în 2022”. Înlocuitorul său indirect este e:NY1.

Cu toate acestea mulți se întreabă de ce a fost eliminată din gamă. Bănuim că micuța mașină a fost un pic prea scumpă (costa aproximativ 40.000 de euro) și prea limitată din punct de vedere al autonomiei (210 de km), astfel încât lipsa cererii a redus producția.

Principala problemă a lui Honda e pare să fie faptul că toți vrem să conducem SUV-uri. Asta explică într-un fel de ce strategia revizuită a Honda, care promovează e:Ny1 (un SUV) menționat mai sus, ZR-V e:HEV (tot un SUV) și ultima generație CR-V, a acaparat toată atenția.

Lăsăm în spate trecutul și ne uităm spre viitor: Honda e:Ny1

Honda e:Ny1 („anyone”) este al doilea vehicul electric pe care Honda îl lansează în Europa după Honda e. Datorită dimensiunilor și designului său, s-ar putea spune că este versiunea electrică a Honda HR-V, deși Honda spune că este dezvoltat pe o platformă diferită, specifică modelelor electrice. Măsoară 4,39 metri în lungime și este pus în vânzare de la 52.000 de euro. Modelul nu se află încă la vânzare în România.

Este o mașină cu scaune spațioase însă cu un portbagaj destul de mic (344 de litri), finisaje solide dar cu detalii care ar putea fi îmbunătățite. Unul dintre cele mai frapante puncte ale habitaclului este ecranul central de 15,1 inci plasat vertical (aproape ca cel al unui Ford Mustang Mach-E). Autonomia lui Honda e:Ny1 este de 412 km.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: ProMotor


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide